• Majoritatea femeilor din Spania se simt urmărite atunci când trec prin parcuri sau zone retrase
  • Femeile care fac jogging se pot înscrie printr-o aplicație, la curse colective
  • În Spania, 9 din 10 femei se tem să nu fie agresate în timpul alergării

Joggingul e de mulți ani și modă, și necesitate. Împătimiții acestui sport spun că le dă o stare fizică și psihică bună și că, odată ce te-ai apucat de el, nu mai poți renunța.

Femeile sunt cele mai mari fane. Dar tot ele sunt și cele mai expuse. Nu e chiar sigur să alergi singură prin parc sau prin zone puțin circulate.

Aura trăiește de ani de zile în Spania, iar sportul o ajută să fie pozitivă şi să îşi facă mulţi prieteni. Pentru ea, beneficiile sunt mai importante decât riscurile.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Aura – româncă din Spania: „Te simţi mai fericit şi niciodată nu o să ne plictisim. Persoanele care aleargă nu se plictisesc niciodată. Cum ai un pic de timp liber ce să faci? Mă duc la alergat. Eu când ies la alergat tot timpul îmi iau telefonul, pun căştile pe volum mic sau fără muzică şi încerc să merg cu prieteni sau colegi. Aşa sunt mai sigură”

„Majoritatea ieşim singure la alergat, cu sau fără frică. Dar trebuie să ieşim şi trebuie să luptăm pentru asta„, spune Vicky.

În Spania, 9 din 10 femei se tem să alerge singure, pentru că pot fi agresate. O soluție pentru ele este o platformă online cu 12 mii de membri. Sistemul le ajută pe femei să se înscrie la alergări colective. La orice oră, au acces la un chat în timp real şi le oferă trasee sigure.