• O capră a ucis un urs grizzly.
  • Expertiza criminalistică a arătat că ursul a murit după ce coarnele caprei i-au străpuns gâtul.

Cu ghearele lor lungi și ascuțite și viteza uimitoare cu care atacă, puțini prădători atacă fără milă, așa cum o face un urs grizzly, mai ales dacă este și flămând, scrie The Guardian.

Însă în Canada a avut loc o întorsătură rară de situație. Reprezentanții parcului în care s-a defășurat atacul spun că o capră de munte nu numai că s-a apărat, dar a reușit să-l omoare pe ursul care voia să o transforme în hrană. Coarnele sale „asemănătoare pumnalului“ au ajutat-o.

Se pare că expertiza criminalistică arată că ursul grizzly a fost ucis de o capră, după ce coarnele au străpuns gâtul animalului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Când urșii grizzly atacă, aceștia tind să se concentreze pe cap, partea din spate a gâtului și umerii prăzii. Acest atac vine de obicei de sus. Răspunsul defensiv al unei capre de munte ar fi să se protejeze folosind coarnele sale ascuțite“, explică David Laskin, biolog canadian.

Rămășițele ursului, care cântărea doar 70 kg și nu se crede că ar fi avut pui, au fost descoperite pe 4 septembrie de un turist. Acestea au fost transportate pe cale aeriană, câteva ore mai târziu în acea zi, din cauza îngrijorărilor că ar putea atrage alți prădători.

Caprele de munte pot cântări până la 125 kg, iar coarnele lor pot atinge lungimi de aproape 12 inci. Rareori se aventurează să coboare de pe munte, însă suprafața lor de păscut se poate suprapune uneori cu habitatele urșilor grizzly, rezultând adesea întâlniri fatale.

„Capra este o pradă relativ comună pentru un grizzly. Pentru mine și colegul meu este primul caz în care lucrurile s-au întâmplat invers“, mărturisește Laskin.