• Unii dermatologi susțin injectarea cu Botox de la 20-30 de ani.
  • Injecțiile cu Botox încetinesc procesul de îmbătrânire, nu îl opresc.
  • În SUA, s-au înregistrat 800.000 de proceduri Botox la persoanele de 30 de ani, în 2020.

Fuga de bătrânețe este resimțită tot mai acut și de la o vârstă tot mai fragedă, iar salvarea vine de la intervențiile estetice. Un grup de dermatologi din America susține că dacă persoanele între douăzeci și treizeci de ani încep să folosească Botox, nu vor căpăta șanțurile pe care oamenii încearcă să le „corecteze” când ajung la patruzeci – cincizeci de ani.

Însă, injecțiile cu Botox încetinesc procesul de îmbătrânire, nu îl opresc. Injecțiile cu toxina botulinică sunt pentru a încetini procesul de îmbătrânire, nu pentru a-l opri. Toxina botulinică are rolul de a bloca semnalele nervoase ale mușchiului injectat și de a nu îi mai permite să se contracte, ceea ce reduce expresivitatea facială.

În anul 2020, în SUA, s-au făcut peste opt sute de mii de proceduri Botox pe persoane cu vârsta de treizeci de ani, adică aproximativ 18% din total.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Unii dermatologii atrag atenția că pacienții fac intervenții prea devreme și avertizează și asupra prețului intervențiilor. O intervenție pe termen lung nu este tocmai ieftină. În medie, o asemenea intervenție costă în jur de două sute cincizeci de euro.