• Smart Love. Țară, țară vrem copii! O mișcare adusă de Testul Barza.
  • Andrei Postolache este tată pentru 3 copii.
  • Cariera și familia se armonizează perfect.
  • Expedițiile în natură sunt momentele care îi unește pe cei 5 magnifici.

Ce vrei să te faci când vei fi mare? Este întrebarea pe care o primim din fragedă copilărie și la care dăm un răspuns în funcție de oamenii pe care îi întâlnim. Și eu am vrut să fiu medic, profesor, polițist sau pompier și tot eu nu am văzut vreodată rolul de tată ca pe un job, însă el este, unul full time chiar.

Andrei și Oana sunt împreună de 18 ani. Împart aceeași meserie, cea de medic stomatolog, și același rol, de părinți pentru Giulia, Robert și Albert. La 30 de ani, Andrei devenea tată pentru prima oară, iar anul trecut a devenit tată la puterea a III-a.

„Tatăl meu a fost și este cel mai bun prieten al meu. Bunicul meu m-a tratat ca pe un adult încă de când aveam 4 ani și așa fac și eu cu copiii mei, îi tratez ca pe niște adulți și nu văd lucrurile ca pe o investiție, ci ca pe o prietenie de foarte lungă durată. Vreau să fiu cel mai bun prieten al lor, alături de mama lor“, spune Andrei Postolache.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Andrei jonglează între carieră și rolul de tată implicat 100 % și face cea mai bună echipă alături de Oana. El spune că, dacă nu ar fi apărut Oana, ar fi organizat și acum Raliul Iașiului și ar fi stat la cabinet de dimineața până seara. Instinctul patern a apărut la el atunci când ajunsese deja la un anumit nivel în carieră.

„Timpul înseamnă bani și pe de altă parte aș putea munci mai mult, să câștig chiar dublu decât câștig acum, însă, consider acum că cel puțin 7-10 ani din viață trebuie să fii alături de copil, chiar dacă n-are cea mai tare bicicletă și tu nu ai cea mai tare mașină pe care ți-o poți permite. Cred că este mai important să oferi acel ADN al educației și al vieții pe care îl formezi la început. Cei 7 ani de acasă“, explică Andrei Postolache.

Iar Andrei nu se menajează, ba chiar dimpotrivă. Pentru Giulia și Robert o ploaie care umple strada de apă înseamnă o nouă aventură, pădurea le este prietenă, iar părinții sunt mentorii lor. Rutina din viațile lor este aceeași: grădiniță, cabinet și casă, și o fac doar împreună. Toți 5.

„Momentele grele sunt multe, dar sunt momentele care te diferențiază pe tine de ceilalți. Modul în care le gestionezi. Foarte mulți părinți intră într-o zonă de depresie, după ce apare copilul, alții devin foarte irascibili, consideră că li s-a terminat viața pentru o perioadă lungă sau pentru totdeauna“, spune Andrei Postolache.