Institutul Pantone a ales culoarea anului 2022

  • Very Peri este culoarea anului în 2022, anunță Insitutul Pantone.
  • Culoarea Very Peri este un simbol al schimbărilor aduse în lume odată cu pandemia.
  • Very Peri este o combinație de tonuri de albastru cu un roșu-violet.

Very Peri este culoarea anului 2022, declarată de Institutul Pantone. Este o combinație de tonuri de albastru cu de roșu-violet și este pentru prima dată după 22 de ani, când Institutul Pantone a creat o culoare nou-nouță. Very Peri are influențe din lumea virtuală și a metaversului

Very Peri încurajează inventivitatea și creativitatea. Culoarea este un simbol al schimbărilor aduse în lume, odată cu pandemia. Dacă ținem cont de descrierea făcută de Institutul Pantone, alegerea făcută de companie se bazează pe cercetări de prognoză a tendințelor și probabil te va inspira în alegerile vestimentare.

„E o culoare ușor de integrat în mediile mai ales de decorațiuni interioare, de vestimentație. Dacă vrei o poți folosi la țesături, până la culoarea pereților, până la obiecte de decorațiuni interioare. Nu mă surprinde. Doar că i-au acordat o încărcătură conceptulă neobișnuită pentru Pantone, asumându-și cumva un rol de analist cromatic al unei stări subiective a omenirii”, a spus Alin Gălățescu, critic de modă.

Pentru 2021, Pantone a ales nu una, ci două culori ale anului. Să știi că ai fost în trend cu moda dacă ai purtat Ultimate Gray și Illuminating Yellow.