• Deși poate fi dificil de înțeles cât de diferită poate fi cultura americană de cea europeană, un utilizator Reddit a reamintit pe internet că există unele norme americane aparent banale care sunt tabu în Europa.
  • Săptămâna trecută, un fir de discuție Reddit de pe popularul forum r/AskReddit a devenit viral când utilizatorul u/Raphael_Olbert a întrebat internetul: „Ce este obișnuit în America, dar nu este în Europa?”.
  • În unele state, precum New York, un drum de șase ore spre nord ar putea ajunge în același stat.

Nu este un secret că normele culturale diferă în funcție de locul în care vă aflați în lume. În Statele Unite, activități cotidiene precum condusul sau servitul mesei la restaurant pot părea evenimente subtile, dar există anumite norme culturale care pot fi considerate schimbări majore ale stilului de viață în alte părți ale lumii.

Deși poate fi dificil de înțeles cât de diferită poate fi cultura americană de cea europeană, un utilizator Reddit a reamintit pe internet că există unele norme americane aparent banale care sunt tabu în Europa, scrie The Independent.

Săptămâna trecută, un fir de discuție Reddit de pe popularul forum r/AskReddit a devenit viral când utilizatorul u/Raphael_Olbert a întrebat internetul: „Ce este obișnuit în America, dar nu este în Europa?”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Firul de discuție a adunat deja peste 6.000 de comentarii de la oameni care și-au împărtășit experiențele de vizitare a celor două părți ale lumii.

„Conducerea pe distanțe lungi pentru lucruri care nu au legătură cu călătoriile de agrement”, a scris u/namehimgeorge. O altă persoană a răspuns: „Da. Am condus peste 160 de kilometri pentru a face comisioane pentru mine și mama mea joia trecută.”

În timp ce Europa și Statele Unite sunt aproape egale ca mărime – 10,2 milioane de kilometri pătrați și, respectiv, 9,8 milioane de kilometri pătrați – este nevoie de aproximativ 2.800 de mile pentru a călători de la est la vest de Statele Unite. În unele state, precum New York, un drum de șase ore spre nord ar putea ajunge în același stat.

„Eu locuiesc în Europa și pentru mine dacă sunt 30 de minute cu mașina este considerată o călătorie pe distanțe lungi”, a spus o persoană.

O mulțime de diferențe culturale

O altă diferență culturală subliniată de internauți a fost dimensiunea parcărilor din state în comparație cu cele din Europa. „Parcări mai mari decât clădirea pe care o deservesc”, a spus u/Ferna_89. O persoană a răspuns în glumă: „Și tot nu sunt suficiente locuri de parcare cumva”.

În mod similar, mulți europeni au fost surprinși de cât de tineri sunt adolescenții americani atunci când primesc pentru prima dată permisul de conducere. Vârsta minimă necesară pentru a conduce în SUA variază în funcție de stat. În unele state, cea mai mică vârstă pe care o poate avea un elev pentru a primi permisul este de 14 ani. Dar, pentru marea majoritate a Europei, majoritatea oamenilor nu primesc permisul de conducere până când nu împlinesc 18 ani.

„Îmi amintesc că acum câțiva ani, când un prieten care a împlinit 16 ani vorbea despre cum să învețe să conducă și să își ia o mașină, iar ideea era atât de străină pentru biata mea minte britanică”, a declarat u/Lunarrio. „Încă sună atât de ciudat, dar apoi cred că mașinile sunt mult mai esențiale în America, în timp ce un autobuz sau un tren te poate duce în majoritatea locurilor din Marea Britanie.”

Una dintre cele mai mari diferențe culturale pe care internauții le-au pus în discuție a fost cât de diferită poate fi cina într-un restaurant american față de unul din Europa. În multe țări europene, lăsarea unui bacșiș pentru ospătari nu este un lucru obișnuit, deoarece serviciul este adesea inclus în costul total al mesei. Dar în SUA, bacșișul este o parte importantă a etichetei de restaurant, iar lăsarea unui bacșiș mai mic de 15% ar fi considerată o insultă.

O persoană a remarcat „porțiile nebunește de mari de mâncare la restaurante” în America, în timp ce altcineva a spus: „Ospătarii te verifică în mod constant, chiar dacă asta înseamnă să întrerupă conversația. În Europa, te lasă în pace, cu excepția cazului în care este evident că ai nevoie de ceva”.

În plus, de multe ori, taxa pe vânzări nu este inclusă în costul total al unui produs în SUA, ci este adăugată ulterior. „Colegul meu de cameră s-a mutat aici din Australia în urmă cu șase luni și ÎNCĂ se plânge de acest lucru, încă nu s-a obișnuit cu el”, a spus u/emthejedichic.

„Dacă te duci la un magazin cu 5 dolari, nu poți cumpăra articole în valoare de 5 dolari, pentru că atunci când ajungi la casă trebuie să plătești mai mult! Cum suporți asta?”, au adăugat ei, imitând neîncrederea colegului lor de cameră australian. „Eu doar am ridicat din umeri și am spus că suntem obișnuiți cu asta”.

Alte diferențe culturale șocante între Europa și Statele Unite au inclus cantitatea de apă din toalete, faptul că americanii au mașini de gunoi în chiuvetele din bucătărie și nevoia americanilor de a pune multă gheață în băuturi.