Advertisment
- Femeile singure se declară mai fericite decât bărbații singuri.
- Studiul cuprinde 5.941 de participanți, vârsta medie fiind de 31 ani.
- Femeile singure raportează satisfacție mai mare în viață și în relații intime.
- Bărbații singuri își doresc un partener romantic mult mai frecvent decât femeile.
Femeile singure sunt mai mulțumite de viața lor decât bărbații. Asta arată un nou studiu. În timp ce ele se bucură de independență și de relația cu sinele, bărbații singuri își doresc mult mai frecvent un partener romantic.
Este singurătatea o alegere personală sau un rezultat al circumstanțelor?
”Mulți oameni aleg să fie singuri, ca o modalitatea de a se concentra pe propriile nevoi, obiective și creștere personală.
Recomandări
Pentru aceste persoane, singurătate devine o formă de autonomie emoțională. Alegerea singurătății poate apărea și ca o reacție la relațiile trecute negative și am putea să dăm câteva exemple. Persoanele care au suferit traume emoționale sau au trecut prin r elații toxice pot alege să rămână singure pentru a evita repetarea experiențelor dureroase.
În alte cazuri, singurătatea este un spațiu sigur care permite explorarea identității și a valorilor personale. Dar putem vorbi despre singurătate și ca rezultat al unor circunstanțe. De exemplu, poate fi influențată de factorii externe, pe cum mediul social, disponibilitatea partenerilor compatible sau dificultățile în stabilirea unor conexiuni autentice.
O persoană poate experimenta singurătatea și ca urmare a unor condiții psihologice, cum ar fi anxietatea socială, stima de sine scăzută sau dificultățile în încrederea în ceilalți. De asemenea, presiunile culturale și economice pot contribui și ele la decizia de a rămâne singur, mai ales dacă o persoană consideră că nu își poate îndeplini așteptările sociale legate de statutul financiar sau personal”, spune Ana Maria Ambrosa, psiholog.
Cum influențează presiunile sociale dorinta de a avea un partener?
”Normele culturale și stereotipurile de gen influențează puternic modul în care oamenii percep relațiile.
De exemplu, femeile pot simți presiuni legate de ceasul biologic sau de stereotipul conform căruia o relație stabilește valoarea personală. Pe de altă parte, bărbatii pot resimți presiuni legate de furnizarea unui statut financiar stabil înainte de a intra într-o relație. Iar mass media și rețele sociale contribuie la crearea unei imagini idealizate a relațiilor și amplifică sentimentul de inadecvare pentru cei care nu se conformează acestor standarde.
Persoanele care intră în relații nesatisfăcătoare din dorința de a se conforma așteptărilor sociale le determină să transforme aceste relații în ceva pe care îl putem numi compromis.
De asemenea, presiunile sociale pot crește anxietatea legată de a avea un partener, ceea ce duce la retragere sau izolare”, spune Ana Maria Ambrosa.
Citește și
- Inteligența Artificială se va antrena mai ușor. Harvard publică un set de date cu 1 milion de cărți
- Australia taxează giganții media. Cât au de plătit aceștia și care sunt motivele impozitării lor
- Ce filme vezi de Crăciun? „The Polar Express” împlinește 20 de ani
Partenerii noștri