• Un orășel rămâne fără un medic de familie calificat, în ciuda faptului că, în urmă cu trei luni, i s-a oferit un salariu de 281.000 de lire sterline și o locuință fără chirie.
  • În mod surprinzător, nimeni nu și-a exprimat, deocamdată, interesul pentru postul vacant din Julia Creek, în Queensland, Australia.
  • Dar nici măcar astfel de condiții de lucru nu au fost suficiente pentru a obține ocuparea postului.

Un orășel rămâne fără un medic de familie calificat, în ciuda faptului că, în urmă cu trei luni, i s-a oferit un salariu de 281.000 de lire sterline și o locuință fără chirie. În mod surprinzător, nimeni nu și-a exprimat, deocamdată, interesul pentru postul vacant din Julia Creek, în Queensland, Australia.

Dar nici măcar astfel de condiții de lucru nu au fost suficiente pentru a obține ocuparea postului. Între timp, rezidenții din Julia Creek au făcut programări la medici temporari, care sunt aduși de două ori pe săptămână pentru a consulta pacienții.

Dacă cineva are apoi o problemă care nu se încadrează în aceste două zile, trebuie să facă un drum de două ore pentru a primi tratament. Janene Fegan, viceprimarul Consiliului din McKinlay Shire și, de asemenea, asistentă medicală calificată, a declarat pentru NCA NewsWire: Dacă aveai un copil bolnav în mijlocul nopții, te puteau trimite departe, iar unele lucruri nu sunt suficient de grave pentru a avea nevoie de o ambulanță, dar sunt suficient de grave pentru a fi îngrijite rapid.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Consiliul de administrație a avut doi candidați care au aplicat pentru acest post, dar ambii au dorit un aranjament similar cu cel actual, iar Fegan crede că este timpul ca comunitatea să aibă un medic de familie permanent pe care îl merită.

Presa locală a relatat că mulți medici proaspăt absolvenți se feresc de zonele rurale deoarece, dacă sunt într-o relație, consideră că ar fi dificil pentru partenerii lor să își găsească un loc de muncă. Ca răspuns, unele județe plătesc salarii de trei ori mai mari decât cel normal pentru un medic de familie calificat.

Cu siguranță vom depune toate eforturile pentru a găsi ceva potrivit”, a adăugat ea.