• Sala Plânsului este un proiect găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să înlăture prejudecăţile din societate legate de sănătatea mintală.
  • „Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania, ca în multe alte ţări”, a spus Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.
  • În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat separat o acţiune de 100 de milioane de euro pentru asistenţă mentală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Intraţi şi plângeţi” / „Şi eu am anxietate”- sunt semnele cu care vizitatorii sunt întâmpinaţi în La Lloreria – Sala Plânsului din Spania. Încăperea are într-un colţ şi numere de telefon pe care persoanele le pot apela când simt nevoia.

Sala Plânsului este un proiect găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să înlăture prejudecăţile din societate legate de sănătatea mintală, relatează Reuters, citat de Mediafax.

„Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania, ca în multe alte ţări”, a spus Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat separat o acţiune de 100 de milioane de euro pentru asistenţă mentală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Nu este un subiect tabu, este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim şi să acţionăm în consecinţă”, a spus el despre bolile mintale în momentul lansării planului pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

În 2019, 3.671 de persoane şi-au luat viaţa în Spania. Sinuciderile sunt a doua cea mai frecventă cauză de deces după cauzele naturale. Unul din 10 adolescenţi a fost diagnosticat cu o afecţiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din populaţia generală suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale.