Izolarea socială nu s-a terminat odată cu pandemia. Patru din zece persoane nu au reușit să-și facă un prieten nou în ultimul an

Oficial nu ne merge bine și nu prea avem cui să ne mai plângem. Suntem conectați online, dar nu și sufletește. Izolarea socială nu s-a terminat odată cu pandemia. Patru din zece oameni nu au reușit să-și facă un prieten nou în ultimul an, arată un studiu făcut pe 2.000 de americani de Talker Research.

40% spun că nu au mers la nici măcar o petrecere cu un prieten în ultimul an. Un procent similar nu au fost într-o vacanță, iar 59% spun că nu au mers nici măcar la un concert cu un prieten.

Cercetările relevă o creștere istorică a plictiselii la nivelul populației în ultimul deceniu. Un studiu identifică o tendință de creștere a frecvenței plictiselii din 2010 până în 2017 folosind eșantioane multicohorte, reprezentative la nivel național, de elevi de liceu din SUA. Un alt studiu raportează o creștere similară a predispoziției la plictiseală din 2009 până în 2020 printr-o meta-analiză intertemporală a 64 de studii, scrie Nature.

Nu avem prieteni, dar avem timp să ne plictisim. Chiar dacă trăim într-o eră digitală, cercetătorii arată că plictiseala a crescut la nivel global în ultimul deceniu. Deși pare inofensivă, îți pune sănătatea în pericol. Plictiseala cronică poate afecta sănătatea mintală, învățarea și comportamentul. Este asociată cu simptome depresive, anxietate, stres și apatie.

Exit mobile version