• Mii de români vor să se mute la curte de când sunt nevoiți să stea mai mult acasă
  • În ultima perioadă, tot mai mulți oameni caută locuinţe cu spaţii verzi, zone de relaxare şi de joacă pentru copii
  • Dacă anul trecut căutau să stea mai aproape de metrou și nu era prioritate să aibă curte, acum clienții preferă locul unde izolarea e mai ușor de suportat: curtea, spun agenții imobiliari

Cu siguranță și tu simți că izolarea e greu de suportat între patru pereţi, cu atât mai mult dacă ai şi un copil. Aşa că, nu e o surpriză că în ultima lună sunt tot mai mulţi cei care se interesează de preţurile caselor şi iau serios în calcul să se mute la curte.

Iată câteva păreri: „În acestă perioadă nu putem să ieşim afară şi este foarte greu să suporţi statul în casă“, „Am crescut la casă şi ai alte avantaje acolo.  E mult mai privat, ai o curte a ta“, „Pentru cei mici este foarte bine la casă. În apartament e mai dificil. La casă, cu o trambulină, poate te mai poţi relaxa la o cafea“.

Zona nici măcar nu mai contează aşa mult, spun agenţii imobiliari. Important e să ai propria ta bucată de iarbă – asta le cer clienţii: „Am luat în calcul să ne mutăm la curte. Pentru copii. Să avem libertatea de a ieşi.  Nu contează zona, contează să ai o mică curte֧“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Anul trecut, lumea dorea să stea mai aproape de o gură de metrou şi să aibă acces facil la transportul în comun, dar nu era în topul preferinţelor şi nu era o prioritate să aibă o curte. În ultima perioadă întâmpinăm tot felul de situaţii în care clienţii sună şi doresc să achiziţioneze o locuinţă cu curte“, mărturisește un agent imobiliar.

Sursă foto: Profimedia