J. K. Rowling a supraviețuit abuzurilor domestice și agresiunilor sexuale din adolescență

J. K. Rowling a supraviețuit abuzurilor domestice și agresiunilor sexuale din adolescență Sursa Foto: Zuma Press / Sonia Moskowitz
  • J. K. Rowling a vorbit despre întâmplările nefericite din viața ei, imediat după ce a intrat în conflict cu comunitatea LGTBQ.
  • A fost abuzată și agresată sexual, trăindu-și adolescența cu sentimente de sexism, misoginie și asexualitate.
  • A declarat că dacă s-ar fi născut cu 30 de ani mai tarziu, și-ar fi făcut o schimbare de sex.

După ce a postat pe Twitter o serie de mesaje care au stârnit controverse printre activiștii pentru drepturile persoanelor transsexuale, autoarea J. K. Rowling vorbește despre abuzurile cărora le-a făcut față în tinerețe.

Autoarea a mărturisit că este o supraviețuitoare a abuzurilor domestice și a agresiunilor sexuale. Aceasta a scris un eseu de 3.600 de cuvinte pe website-ul ei, notează The Guardian, în care a mărturisit aceste informații despre viața ei.

„Nu menționez aceste lucruri pentru a atrage simpatie, ci din solidaritate pentru numărul mare de femei care au o istorie ca a mea”, a spus J. K. Rowling.

În eseul său de 3.600 se cuvinte, autoarea vorbește și despre faptul că în adolescență a trăit cu sentimente de sexism, misoginie și asexualitate. Mai spune că dacă s-ar fi născut cu 30 de ani mai târziu, și-ar fi făcut o schimbare de sex.