Jeff Bezos și „viața eternă”. Fondatorul Amazon bagă bani într-o companie care studiază „una dintre cheile nemuririi”

Sursa foto: Profimedia
  • Compania Altos Labs din Silicon Valley, specializată în cercetarea anti-îmbătrânire, reușește să atragă tot mai mulți investitori.
  • Printre oamenii care bagă bani în „ciudata” companie se numără și Jeff Bezos.
  • Compania își bazează cercetările pe reprogramarea biologică, o metodă care promite întinerirea celulelor.

Altos Labs este în mod clar compania momentului din Silicon Valley. Potrivit revisteri Futurism, compania descrisă de unii ca fiind puțin „ciudată”, dar specializată în cercetarea anti-îmbătrânire, primește sprijinul multor investitori. Printre aceștia, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și miliardarul rus Yuri Milner.

Compania își bazează cercetările pe reprogramarea biologică, o metodă care promite întinerirea celulelor. Această tehnică ar putea fi una dintre cheile nemuririi, pe care o putem învăța.

Oameni de știință de top

Pentru a-și duce la sfârșit proiectele, Altos Labs încearcă să atragă cele mai mari nume din știință. Recent, savantul Juan Carlos Izpisúa Belmonte a fost recrutat în cadrul companiei. El este unul dintre oamenii de știință care au efectuat cercetări privind crearea unei himere între oameni si porci. Belmonte este, de asemenea, unul dintre câștigătorii Premiului Nobel pentru cercetările sale privind inversarea îmbătrânirii celulare. Potrivit revistei americane MIT Technology Review, pentru moment nu a fost stabilit niciun obiectiv concret sau niciun termen. Altos Labs caută mai ales să creeze „o știință grozavă”.

Google, rivalul Altos Labs

Altos Labs are deja câțiva concurenți comerciali puternici, precum Calico Labs, un proiect inițiat de Google și Larry Page, Life Biosciences, Turn Biotechnologies, AgeX Therapeutics sau Shift Bioscience.

În cele din urmă, obiectivul acestui domeniu de cercetare și al acestor oameni de știință, care beneficiază de o finanțare foarte mare pentru un start-up, este la fel de nebun pe cât de „simplu”. Vor să descopere cheia care permite organelor întregi (piele, ficat, inimă, etc.) să se regenereze, vor să repare corpurile prin genetică și, în cele din urmă, să ofere nemurirea ființelor umane. Sau cel puțin celor care își permit.

Pentru omul de știință Manuel Serrano, de la Institutul Spaniol de Cercetare în Biomedicină (IRB), „obiectivul este să înțelegem întinerirea”. Acesta din urmă a primit un contract de cinci până la zece ori mai mare decât câștiga până acum. Cu toate acestea, compania este încă „misterioasă”, refuzând să ofere detalii despre cercetările efectuate.