Jeremy Clarkson le-a trimis lui Meghan și Harry un e-mail prin care își cere scuze

FOTO - Hepta
  • Jeremy Clarkson le-a prezentat scuze lui Meghan Markle şi lui Harry, pentru editorialul în care a criticat-o vehement pe ducesa de Sussex.
  • Clarkson a publicat o cronică în tabloidul The Sun în care a detaliat aversiunea pe care o resimte faţă de ducesa de Sussex.
  • Prezentatorul TV a fost concediat de BBC, care producea emisiunea „Top Gear, după ce a agresat fizic şi verbal un producător TV.

Prezentatorul TV Jeremy Clarkson a anunţat luni că le-a prezentat scuze lui Meghan Markle şi soţului ei, prinţul Harry, pentru un editorial în care a criticat-o vehement pe ducesa de Sussex, potrivit The Guardian.

După ce Netflix a difuzat luna trecută un serial documentar despre despărţirea cuplului princiar de familia regală britanică, un eveniment ce a precedat lansarea volumului de memorii al prinţului Harry, Jeremy Clarkson a publicat o cronică în tabloidul The Sun în care a detaliat aversiunea pe care o resimte faţă de ducesa de Sussex.

În acel editorial, el spunea că visa la ziua în care Meghan ar trebui plimbată goală pe străzile din întreaga Mare Britanie, în timp ce mulţimea strigă «Ruşine!» şi aruncă spre ea cu excremente” .

Articolul a suscitat o cascadă de condamnări publice şi un număr record de plângeri (peste 20.000) la agenţia britanică de reglementare a presei.

Îngrozit” să vadă că a cauzat atât de multă durere”, prezentatorul care a invocat o referire neinspirată la serialul «Game of Thrones» „.

Regretele” exprimate de tabloidul The Sun au fost considerate o campanie publicitară” de un purtător de cuvânt al cuplului Meghan-Harry, care a deplâns faptul că reprezentanţii The Sun nu au contactat-o pe ducesa de Sussex pentru a-i prezenta ei înşişi acele scuze.

În dimineaţa de Crăciun, le-am trimis un e-mail lui Meghan şi Harry în California pentru a le prezenta scuzele mele”, a scris Jeremy Clarkson pe Instagram.

Captură de ecran Instagram

Le-am spus că eram şocat de ceea ce ei au spus la televiziune, dar limbajul pe care l-am folosit în editorialul meu era ruşinos şi pentru asta eram profund dezolat” , a adăugat el.

Jeremy Clarkson, fostul prezentator al emisiunii automobilistice de mare succes Top Gear” , a precizat că „a uitat” să menţioneze referinţa la serialul Game of Thrones”. Exista impresia că eu am îndemnat efectiv ca o violenţă revoltătoare să se abată asupra capului lui Meghan” .

Aflat în centrul mai multor polemici în trecut şi acuzat uneori de declaraţii rasiste, Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC, care producea emisiunea Top Gear, după ce a agresat fizic şi verbal un producător TV.