• Jocurile pe calculator dezvoltă atenția și memoria, spune un studiu
  • Medic Specialist Neurologie Pediatrică: Dezvoltă abilitatea de a lua o decizie mult mai bună

Argument controversat în războiul părinți – copii. Jocurile pe calculator dezvoltă atenția și memoria, spune un studiu al Universității Deschise din Barcelona. Lucian, student la medicină dentară, este unul dintre tinerii care confirmă asta. Se delectează cu jocuri PC de la 10 ani și petrece cam trei ore pe zi astfel.

Lucian Badea, amator de jocuri video: „Pot spune că mi-a îmbunătățit atenția distributivă, dar și spiritul meu de a socializa s-a dezvoltat mult mai mult de când mă joc jocuri video, deoarece în majoritatea jocurilor sunt diverse comunități de oameni cu care poți socializa.”

Ruxandra Aursulesei, Medic Specialist Neurologie Pediatrică: „Dezvoltă abilitatea de a lua o decizie mult mai bună, având mai puține informații din mediu.”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Ce-i mult strică, însă. Psihoterapeutul Diana Miron, care a avut pacienți obsedați de jocuri, te sfătuiește să limitezi timpul petrecut astfel, ca să nu dai de necazuri.

Diana Miron, Psihoterapeut: „Faptul de a se simți bine pe și cu un device, asta înseamnă pentru copil formă incipientă de dependență. (…) Este vorba despre oboseală, este vorba despre a sta în fața ecranului, despre o desfășurare foarte rapidă de imagini, care aduce o stare de agitație.”