Julian Assange se căsătorește în închisoare

Ziaristul Julian Assange se căsătorește în închisoare Sursa: Flickr
  • Julian Assange a primit permisiunea de a se căsători cu partenera sa, Stella Moris, în închisoarea Belmarsh.
  • Deţinuţii au dreptul de a solicita să se căsătorească în închisoare în conformitate cu Legea căsătoriilor din 1983, iar în cazul în care cererile sunt aprobate, aceştia trebuie să suporte toate costurile căsătoriei.

Fondatorul Wikileaks şi Stella Moris au împreună doi fii, despre care ea a spus că au fost concepuţi în timp ce el locuia în ambasada Ecuadorului din Londra, a anunţat BBC.

Serviciul penitenciar a declarat că cererea lui Assange a fost „analizată în mod obişnuit de către directorul închisorii”.

Deţinuţii au dreptul de a solicita să se căsătorească în închisoare în conformitate cu Legea căsătoriilor din 1983, iar în cazul în care cererile sunt aprobate, aceştia trebuie să suporte toate costurile căsătoriei.

Într-un interviu acordat anul trecut ziarului Mail on Sunday, Stella Moris, o avocată de origine sud-africană, a dezvăluit că a avut o relaţie cu Assange din 2015 şi că şi-a crescut singură cei doi copii mici.

Assange, în vârstă de 50 de ani, continuă să lupte împotriva extrădării în SUA pentru acuzaţii de spionaj.

Australianul se află în închisoarea Belmarsh din 2019, când a fost scos de poliţie din ambasada ecuadoriană din Londra şi arestat pentru că nu a respectat condiţiile de eliberare pe cauţiune.