• S-a deschis sezonul de kitesurfing la Constanța
  • Zborul pe apă l-a determinat pe Iulian să-și mute domiciliul la mare pe perioada verii
  • Kitesurfingul se poate practica în fiecare zi dacă bate vântul
  • O oră de curs costă 50 de euro, iar echipamentul este inclus

S-a deschis sezonul de zbor pe apă. Kitesurfingul, sportul care te plimbă pe coama valurilor, cu ajutorul vântului,
a adunat pe plaja din Constanța iubitorii de adrenalină.

Iulian Zamfirov e director comercial în cadrul unei companii multinaționale și e pasionat de kitesurfing. Săptămâna trecută, a practicat acest sport pe lacul Morii, din București, dar nimic nu se compară cu valurile mării.

Iulian Zamfirov, kiter: Am făcut sportul ăsta o dată cumva mai în pustiu așa, fără gașcă și n-a fost la fel, jumătate din sportul ăsta e gașca și anturajul. În fiecare vară mă mut la Constanța pentru pasiunea asta a mea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Și Ioana Morar a ieșit cu zmeul pe apă, pentru prima dată în acest an. Este din Constanța și nu poate să stea departe de valuri. Practică acest sport de 2 ani.

Ioana Morar, kiter: Este foarte, foarte mișto, atât pot să spun. Este o, nu știu cum să descriu în cuvinte pentru că nu-mi găsesc cuvintele potrivite … Libertate!

Andrei Damian, instructor kitesurfing: Este cea mai bună deschidere deoarece este și cald afară, este și apa caldă, bineînțeles și plaja fiind liberă, pentru noi este perfect.

Poți să încerci și tu kitesurfing-ul, dar trebuie să cunoști regulamentul și riscurile la care te poți expune. Mai trebuie să cântărești peste 45 de kilograme și să fi făcut școala de kitesurfing. O oră de curs costă 50 de euro, iar echipamentul este inclus.