• Peste 25% dintre bărbati au recunoscut că se gândesc la echipele lor sportive favorite când fac sex.
  • O discuție deschisă cu partenerul înainte de actul intim vă poate ajuta să vă bucurați de momente mult mai frumoase.
  • Mulți se concentrează asupra senzațiilor fizice și plăcerilor asociate cu atingerea.

De Valentine’s Day, pe lângă inimioare și mesaje romantice, vorbim despre sex. Te-ai întrebat vreodată la ce se gândește partenerul tău atunci când faceți sex?

La ce se gândesc oamenii în timpul actului sexual?

Mulți se concentrează asupra senzațiilor fizice și plăcerilor asociate cu atingerea, săruturile, mișcările și alte aspecte ale actului sexual. Gândurile erotice pot juca, de asemenea, un rol în experiența sexuală a unei persoane. Deși poate părea surprinzător, uneori oamenii pot să se gândească la probleme sau situații cotidiene chiar și în timpul actului sexual. Concentrarea asupra limbajului corpului, expresiilor faciale și a comunicării nonverbale poate fi importantă pentru unii oameni.

Alții se gândesc la cum arată sau cum se simt în timpul actului sexual, și la modul în care partenerul îi percepe. Gândurile pot fi influențate și de experiențele sexuale anterioare, fie ele pozitive sau negative. Este important să subliniem că aceste gânduri variază de la individ la individ și pot fi influențate de o varietate de factori.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Studiul realizat de Lovehoney a descoperit că partenerii se gândesc la diverse lucruri, mai puțin la actul intim în sine. Peste 25% dintre bărbati și o femeie din zece au recunoscut că se gândesc la echipele lor sportive favorite. Dintre cei 2.000 de adulți chestionați, 80% au spus că se gândesc dacă fac bine ce fac în timpul actului sexual. Mai mult de jumătate se gândesc la lucrurile pe care și le doresc ca partenerul să le facă în pat, în timp ce 6 din 10 femei au recunoscut că se întrebau „Oare cât mai durează?”

Iar ca un sfat venit de la sexologul clinician Ness Cooper, o discuție deschisă cu partenerul înainte de actul intim vă poate ajuta să vă bucurați împreună de momente mult mai frumoase.

Citește și