• Este greșit să credem că dorința noastră sexuală este cea mai puternică în perioada pubertății sau în perioada adolescenței.
  • Statisticile au arătat că bărbații s-au bucurat cel mai mult de sex în cei 17 și 18 ani de viață, în timp ce pentru femei a fost mult mai târziu.
  • De-a lungul anilor, femeile învață despre sine, iar bărbații învață despre femei.

Ați auzit de termenul de climax sexual? Deși la început pare că vorbim despre orgasm, acest termen se referă în continuare la perioada vieții în care avem cel mai mult interes pentru sex, când este cel mai confortabil pentru noi și când ne gândim cel mai mult la asta.

Deși este logic pentru noi să concluzionam că trăim apogeul nostru sexual în zilele noastre tinere, cercetările au arătat că acest lucru este departe de adevăr. Cărțile celebrului cercetător Alfred Kinsey ne spun multe fapte interesante despre acest subiect. De exemplu, este greșit să credem că dorința noastră sexuală este cea mai puternică în perioada pubertății sau în perioada adolescenței, iar faptul că bărbații și femeile experimentează apogeul lor sexual în diferite perioade ale vieții este și mai interesant.

Într-unul dintre studiile sale, Kinsey a întrebat bărbații și femeile în ce ani au experimentat cel mai bun sex, când le-a plăcut cel mai mult și când au experimentat cele mai multe orgasme.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Când o femeie atinge o anumită vârstă și se regăsește pe sine, ea devine mai mulțumită de corpul ei și, prin urmare, mai relaxată.

Statisticile au arătat că bărbații s-au bucurat cel mai mult de sex în cei 17 și 18 ani de viață, în timp ce pentru femei a fost mult mai târziu. Și anume, femeile își experimentează apogeul sexual abia la jumătatea vârstei de 30 de ani, iar motivul principal este autosatisfacția.

Când o femeie ajunge la o anumită vârstă și se regăsește, devine mai mulțumită de corpul ei și, prin urmare, mai relaxată. Nu mai este împovărată de aspectul ei, alege ipostaze confortabile și plăcute pentru ea, și nu acelea în care arată atrăgător. De asemenea, o femeie știe atunci ce vrea și nu este o problemă să-i spună. Cercetătorii au descris femeile în vârstă de 30 de ani ca fiind femei cu experiență sexuală, adică experiența de a le cunoaște dorințele și nevoile, și nu numărul de bărbați cu care au avut relații sexuale.

Când vorbim despre experiența sexuală a bărbaților, este de obicei în contextul numărului de femei cu care s-au culcat și al tuturor tacticilor și strategiilor pe care le-au învățat în timpul vieții lor sexuale. Deci, de-a lungul anilor, femeile învață despre sine, iar bărbații învață despre femei. Și aceasta este rețeta perfectă pentru sex bun mai târziu în viață. Fetele mai tinere, pe de altă parte, nu sunt calificate în a-și comunica dorințele și nevoile cu partenerul lor, iar nemulțumirea față de corpul lor afectează cel mai mult viața sexuală. De exemplu, într-un studiu, până la 30% dintre fete au recunoscut că încearcă să-și ascundă burta în timpul sexului, astfel încât cercetătorii ar putea găsi cu ușurință o legătură între sexul bun și încrederea în sine.

Aceeași cercetare a arătat că femeile cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani au cele mai frecvente relații sexuale. Femeile din această perioadă a vieții nasc cel mai adesea copii, iar sarcina poate afecta hormonii și poate face sexul mai bun sau mai rău. În cele mai multe cazuri, libidoul crește după sarcină, așa că acesta este unul dintre motivele pentru care femeile se bucură de sex mai mult decât fetele tinere. Femeile au o dorință sexuală crescută până la menopauză, când nivelul de estrogen scade și libidoul scade.

Pentru bărbați, în schimb, libidoul nu scade în perioada de aur a vieții lor. Dorința lor sexuală la vârsta de 50 de ani este afectată de stresul la locul de muncă, stresul financiar și problemele de sănătate.