• La Cluj restaurantele se reinventează în fiecare weekend.
  • Evenimentele culinare tematice sunt la mare căutare.
  • Ca să îți rezervi un loc, trebuie să îți cumperi mai întâi bilet.

Ca să simți că ești în vacanță este de ajuns uneori să ai parte de o experiență culinară deosebită. La Cluj restaurantele selecte au grijă să îți ofere astfel de trăiri. Din când în când ies din rutina zilnică și organizează evenimente culinare tematice, de unde nu lipsesc ingredientele proaspete de la producătorii locali și muzica de calitate.

„Ce pregătiți aici? Aici un ceaun de berbecuț cu cartofi.”

„Ne dorim oarecum să ieșim din cotidian și să oferim experiențe noi, rețete vechi reinterpretate care să stârnească apetitul pentru mâncarea românească.”, a spus Anamaria Dragoș, proprietar DaPino.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Weekendul acesta, restaurantul Da Pino din centrul orașului și-a primit oaspeții în aer liber, în curtea interioară plină de verdeață, unde a organizat evenimentul „Culinăria”. Cu ajutorul meniului atent ales, bucătarii au adus un omagiu tradițiilor românești, iar gurmanzii au rămas impresionați.

„Aici e vorba de artă, artă culinară veche transilvăneană, un Grigore Leșe, e o punte între generații. Ar trebui să vină cât mai mulți tineri să asculte muzica, să intre într-un astfel de cerc cultural. Și a mânca înseamnă să faci cultură, mâncarea e excepțională.”, a spus Octavian Hoandră, client.

„Astăzi am pregătit multă carne și multe preparate de primăvară. Am făcut și iepure la cuptor cu puțin mărar și leuștean, am făcut un porc de lapte gătit încet și îl servim cu un sos de ciuperci de pădure, am făcut un pateu și pesto, multe, multe chestii.”, a spus Marco, bucătar chef.

Ca să ajungi la un astfel de eveniment trebuie să îți cumperi din timp un bilet, ca să îți rezervi locul.