• Prinţesa Thailandei este în continuare inconştientă, la mai bine de trei săptămâni de când a leşinat din cauza unei probleme cardiac.
  • Cel mai mare copil al regelui thailandez Maha Vajiralongkorn şi-a pierdut cunoştinţa pe 15 decembrie.
  • Prinţesa Bajarakitiyabha s-a îmbolnăvit în timp ce îşi pregătea câinii pentru o competiţie.

Prinţesa Bajrakitiyabha a Thailandei este în continuare inconştientă, la mai bine de trei săptămâni de când a leşinat din cauza unei probleme cardiace, se arată într-o declaraţie a palatului referitoare la starea de sănătate a potenţialei moştenitoare a tronului, în vârstă de 44 de ani, relatează mass media internțională.

Cel mai mare copil al regelui thailandez Maha Vajiralongkorn şi-a pierdut cunoştinţa pe 15 decembrie, din cauza unei aritmii cardiace severe, rezultată din inflamaţia în urma unei infecţii cu micoplasmă, potrivit unui comunicat emis de palat sâmbătă seara.

„Starea generală a prinţesei este că rămâne inconştientă” , a spus palatul.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Medicii continuă să furnizeze medicamente şi să folosească echipamente pentru a sprijini funcţiile inimii, plămânilor şi rinichilor, precum şi să utilizeze antibiotice în timp ce îi monitorizează îndeaproape starea” , se se arată în comunicat.

Prinţesa Bajarakitiyabha s-a îmbolnăvit în timp ce îşi pregătea câinii pentru o competiţie din nord-estul provinciei Nakhon Ratchasima, unde a fost tratată iniţial, înainte de a fi dusă cu elicopterul la Bangkok.

Ea este unul dintre cei trei copii ai regelui Vajiralongkorn care au titluri formale, ceea ce o face eligibilă pentru tron în conformitate cu legea succesiunii palatului şi constituţia ţării.

Regele încă nu a desemnat oficial un moştenitor şi nu a existat nicio discuţie oficială cu privire la perspectiva ca prinţesa să preia tronul.

Prinţesa Bajarakitiyabha, de profesie avocat, cu diplome de master şi doctorat la Universitatea Cornell, a fost ambasador thailandez în Austria, Slovenia şi Slovacia şi a ocupat funcţii în biroul Procurorului General, Comandamentul Regal de Securitate şi a fpst ambasador thailandez la Comisia Naţiunilor Unite pentru Prevenirea Infracţinilor şi Justiţie Penală.