Lego va produce jucării unisex. Motivul deciziei

  • Lego a anunțat că va depune eforturi pentru a elimina stereotipurile de gen din jucăriile sale, după ce un sondaj realizat la nivel global, a arătat că viitoarele cariere rămân inegale și restrictive, în funcție de sex.
  • Un studiu arată că, în 2021, majoritatea fetelor încă se joacă doar cu jucării pentru fete – lucru care încurajează stereotipurile.
  • 71% dintre băieții chestionați s-au temut că cei din jurul lor ar fi râs de ei dacă s-ar juca cu ceea ce au descris drept „jucării pentru fete” – o teamă împărtășită și de părinți.

Cel mai mare producător de pe piața jucăriilor va fabrica jucării unisex – ca să încurajeze neutralitatea de gen, scrie The Guardian.

Lego a anunțat că va depune eforturi pentru a elimina stereotipurile de gen din jucăriile sale, după ce un sondaj realizat la nivel global, a arătat că viitoarele cariere rămân inegale și restrictive, în funcție de sex. Un studiu arată că, în 2021, majoritatea fetelor încă se joacă doar cu jucării pentru fete – lucru care încurajează stereotipurile.

71% dintre băieții chestionați se tem că cei din jurul lor ar fi râs de ei dacă s-ar juca cu ceea ce au descris drept „jucării pentru fete” – o teamă împărtășită și de părinți.

„Părinții sunt îngrijorați de faptul că fiii lor vor fi tachinați decât fiicele lor pentru că se joacă cu jucării asociate cu celălalt sex”, a declarat Madeline Di Nonno, directorul executiv al Institutului Geena Davis, care a efectuat cercetarea.

Neurobiologii spun că jucăriile îi antrenează pe copii pentru viața de adult. Cele de construcții, precum lego, le pot ajuta pe fete, la maturitate, cu orientarea în spațiu. La fel și păpușile, îi pot ajuta pe băieți să fie mai grijulii cu viitorii lor copii.