• Ramzan Kadîrov, liderul cecen le va oferi o sumă de bani mirilor care nu au posibilitatea să-și facă nuntă, din cauza crizei Covid-19, scrie BBC.
  • Conform tradiției, mirii din Cecenia trebuie să îi ofere miresei sau rudelor ei o sumă de bani – urdu – înaintea ceremoniei.
  • Pentru a le da o mână de ajutor tinerilor însurăței, Ramzan Kadîrov a plătit „urdu” pentru 207 de mirese.

Conform tradiției, tinerii din Cecenia care vor să se căsătorească trebuie să îi ofere miresei sau familiei o suma de bani înaintea ceremoniei, însă pandemia a subțiat grav buzunarul mirilor.

Astfel, liderul cecen a decis să le dea o mână de ajutor tinerilor însurăței – o sumă de bani. Până acum, Ramzan Kadîrov a plătit urdu pentru 207 de mirese. Fiecărui mire i-a revenit suma de aproximativ 700 de dolari.

Sursa foto: Yelena Afonina/TASS – PROFIMEDIA

Liderul cecen, în vârstă de 43 de ani, care în trecut a luptat împotriva Moscovei ca un naționalist cecen, este în prezent un aliat cheie al președintelui rus Vladimir Putin. Acesta fiind considerat unul din cei mai temuți oameni din Rusia, relatează corespondentul BBC Moscova, Steve Rosenberg.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Kadîrov a impus legea islamică – în propria sa interpretare – în regiunea cecenă și este cunoscut pentru abuzuri și nerespectarea drepturilor omului.