• Un grup de cercetători a postat un videoclip în care sunt surprinse efectele dezastruoase ale valului de căldură care a cuprins nord-vestul Pacificului.
  • Conform imaginilor, un banc de somoni aproape „s-a prăjit de viu” din cauza temperaturii apei.
  • Videoclipul a fost filmat într-un afluent al râului Columbia într-o zi în care temperatura apei a depășit 21 de grade Celsius.

Somonul din râul Columbia a fost aproape „prăjit” odată cu creșterea temperaturii apei generată de valul de căldură record înregistrat nord-vestul Pacificului, potrivit unui grup de cercetători, citați de The Guardian.

Într-un videoclip postat marți de organizația non-profit Columbia Riverkeeper, un grup de somoni care înoată într-un afluent al râului poate fi văzut acoperit de leziuni roșii și albe, rezultate ale expunerii la temperaturi ridicate.


Somonii înotaseră în amonte pe râul Columbia de la ocean, pentru a se întoarce în zonele lor de reproducere natală, când au schimbat în mod neașteptat cursul, a explicat Brett VandenHeuvel, directorul executiv al Columbia Riverkeeper.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În ziua în care a fost înregistrat videoclipul, tempratura apei râului a depășit 21 de grade Celsius, o temperatură letală pentru acești pești, dacă ei sunt expuși la această căldură pentru perioade lungi de timp.

VandenHeuvel a comparat situația peștilor cu cea a unei persoane care încearcă să alerge la maraton la temperaturi de peste 38 de grade Celsius.

„Diferența este că aceasta nu este distracție pentru somon”, a spus el. „Nu au de ales. Ori reușesc sau mor. ”