• MacKenzie Scott anunța anul trecut că îşi va dona jumătate din avere
  • Ea a donat până acum 1,7 miliarde de dolari unor cauze caritabile.
  • Fosta soție a lui Jeff Bezos a semnat anul trecut documentul Giving Pledge, o inițiativă care îi încurajează pe cei mai bogaţi oameni ai lumii să dedice majoritate din averea pe care o au unor cauze nobile, fie în timpul vieţii, fie în testamentele lor.

MacKenzie Scott, fostă Bezos, a donat deja aproape 1,7 miliarde de dolari din averea sa, în scop caritabil, pentru mai multe organizații, după ce de anul trecut își dedică viața cauzelor nobile, scrie CNN.

Scott a făcut, marți, un update al implicării sale pentru diverse cauze pe site-ul medium.com, unde a anunțat, de asemenea, că și-a schimbat numele de familie cu numele de fată, în urma divorțului de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, anul trecut. Știi deja că atunci, ea a primit un sfert din acțiunile Amazon ale lui Bezos, cu o participație de 4%. Mai exact, MacKenzie a primit 35 de miliarde de dolari la vremea respectivă. Valoarea netă a averii sale este estimată în prezent la în jur de 60 de miliarde de dolari.

„Ca mulți dintre voi, am fost martora primei jumătăți a anului 2020, care a produs un amestec de durere în suflet și groază. Ceea ce mă umple de speranță este gândul la ce am putea face dacă fiecare dintre noi ar reflecta asupra a ceea ce putem oferi“, a scris ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Apoi, a început să povestească cum a împărțit 1,7 miliarde de dolari în donații. Au beneficiat 116 organizații, care se concentrau pe cauze ca rasismul, LGBTQ+, democrație funcțională și schimbări climatice. Printre organizațiile pe care le-a sprijinit se numără Fundația de apărare și educație legală NAACP, Fundația Obama, Centrul prezidențial George W. Bush, RAINN și Fundația Europeană pentru Climă.

Scott a semnat inițiativa Giving Pledge anul trecut. Inițiativa lansată de Warren Buffett și Bill și Melinda Gates îi încurajează pe cei mai bogați oameni ai lumii să dedice majoritate din averea pe care o au unor cauze nobile, fie în timpul vieţii, fie în testamentele lor.