• Poluarea din capitala Spaniei este combătută de 2 ani cu măsuri tot mai stricte de limitare a traficului.
  • Ultima dinte acestea a determinat autorităţile să extindă zona pietonală din centru istoric şi să subvenţioneze taxiurile electrice.
  • Turiştii au la îndemână alternative ecologice de transport, precum sunt bicicletele sau trotinetele electrice de închiriat.

Locuitorii Madridului sunt mulţumiţi de felul în care a fost reamenajată zona centrală a capitalei, unde maşinile nu mai au acces decât pentru aprovizionarea magazinelor şi restaurantelor. Puţinii turişti care cutreieră Madridul în aceste zile sunt tot spanioli şi apreciază faptul că se pot plimba fără să se ferească de maşini. 

Pe lângă asta, autorităţile au creat, din 2018, o zonă în centrul oraşului, fără acces pentru maşinile poluante şi acum subvenţionează cu 15 milioane de euro schimbarea instalaţiilor de încălzire pe cărbuni şi promovează taxiurile electrice. 

În ciuda traficului rutier extrem de intens, Madridul se afla în 2019 pe locul 35 în clasamentul poluării din Europa, cu un indice de 56,28, în timp ce Bucureştiul era notat cu 73,87 şi se afla pe locul 7.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK