• Scade numarul de căsătorii din Romania, iar numărul divorţurilor creşte.
  • Unul dintre motive poate fi graba de a face cununia, fără o cunoaştere mai amanunţită a partenerului.
  • Artist „Dragoste Gallery”: „Un mariaj construit pe necunoaşterea partenerului, pe neacceptarea lui, duce în timp la divorţ. Se decoperă unul pe altul, nu se mai iubesc şi divorţează”.

Societatea, social media, educaţia, dar şi cariera joacă roluri importante.

Anul acesta, criza sanitară ți-a schimbat comportamentul. Se vede asta și din datele Institutului Național de Statistică.

Numărul căsătoriilor a scăzut drastic în comparație cu anul 2019. În august 2019 au fost oficializate 14.929 de căsătorii. În aceeași perioadă a anului 2020 au fost oficializate doar 6.814.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În luna august 2019 au fost înregistrate 1.953 de divorțuri, iar în august 2020, 2.327.

Au fost cu 8.115 mai puține căsătorii și cu 374 mai multe divorţuri decât în luna august anul trecut. Dan a iniţiat o revoluţie a dragostei. Pentru el dragostea înseamnă artă şi artă a şi făcut.

Artistul spune că a fost nevoit să renunţe la relaţii pentru a se implica mai mult în artă.

Societatea permite mult mai ușor să renunți la ceva. Este acceptată ideea de a renunța decât de a insista. Social media îți oferă posibilități de a cunoaște mai mulți oameni și capeți perspectivă că ai de unde alege și că balta e plină de pește și în consecință renunțăm, divorțăm ușor”, a mărturisit Dan Raul Pintea, Artist „Dragoste Gallery.”

Ana Maria este psiholog și îți spune de ce au ezitat anul acesta oamenii să-și întemeieze o familie sau chiar să înceapă o relație.

Noi găsim o persoană și, la un moment dat, va fi ceva care ne va deranja la acea persoana și ne vom gândi probabil că voi gasi o altă persoană care să nu aibă problema asta, dar va avea alta”, a spus Dobre Ana Maria, psiholog.