Mâncarea preferată a românilor în pandemie. Ce au comandat cel mai des

“Sushi delivery” sunt cuvintele căutate cel mai des de români pe Google, atunci când vine vorba de mâncarea comandată acasă. Asta arată un studiu făcut la nivel mondial de britanici şi este confirmat şi de patronii de restaurante din ţara noastră. Românii au preferat să comande sushi în loc de pizza sau cartofi prăjiți în pandemie, pentru că este una dintre mâncărurile care nu îşi schimbă gustul până să ajungă la destinaţie, spun bucătarii.

La nivel mondial, cea mai comandată mâncare anul trecut a fost pizza, apoi mâncarea chinezească şi pe locul trei sushi, mai arată studiul făcut de Money Beach.

Vlad, agent delivery: “Foarte des se comandă sushi. Cel puţin eu livrez de două-trei ori pe zi, dar sunt destul de mulţi agenţi şi vă daţi seamă, fiecare livrează.“

Andra şi soţul ei japonez sunt proprietarii unui lanţ de restaurante din România. De când a venit pandemia au fost forţaţi să se axeze pe partea de delivery, iar acum nu mai fac faţă. Au sute de comenzi pe zi.

Tsuchiya Andra, proprietar lanţul de restaurante Tokyo: “Acum în pandemie pot să spun că pentru toate lanţurile noastre s-au dublat sau s-au triplat vânzările pe partea de delivery. Sushi este o mâncare comodă pe care o comanzi uşor acasă, nu necesită un transport anume, nu se răceşte, nu se încălzeşte. Uneori se aşteaptă puţin la comandă. Nu înseamnă că a durat mult până ţi s-a făcut sushi ţie, înseamnă că restaurantul are 30-40 de comenzi în aşteptare. Noi am investit în 10 maşini, ne-am crescut flota. Acum căutăm personal, nu facem faţă. Pe Cluj cel puţin. La Cluj se consumă cel mai mult sushi comparativ cu toată ţara.”

Exit mobile version