• Găsirea unui loc de muncă este un proces elaborat, de la CV-uri și scrisori de intenție până la interviuri și oferte.
  • Există greșeli-cheie de evitat pentru a menține un recrutor interesat și pentru a vă îmbunătăți șansele.
  • De la greșeli de ortografie până la interviuri online, iată ce spun experții că este important pentru recrutor.

Găsirea unui loc de muncă nu este un lucru ușor, mai ales în timpul pandemiei COVID-19. Asta nu înseamnă că nu există modalități de a vă ajuta să ieșiți din mulțime și să impresionați cu adevărat angajatorii managerilor. O mare parte a procesului de depunere a candidaturii se reduce la evitarea greșelilor evidente care pot frustra recrutorii din CV-ul dvs. și în timpul interviurilor.

Business Insider a discutat cu câțiva experți în recrutare pentru a afla ce face și în ce constă o cerere de angajare.

Folosind aceeași aplicație pentru fiecare job

Dacă utilizați același CV și aceeeași scrisoare de intenție pentru fiecare aplicație, vă puteți lua la revedere de la următoarea dumneavostră ofertă de muncă. Companiile vor să știe că sunteți entuziasmați să lucrați într-un anumit rol cu ​​ele, nu că doriți doar orice loc de muncă.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Tratarea interviurilor online ca interviurile „față în față”

„Doar formatul s-a schimbat, nimic altceva. Dacă i-am ruga pe intervievați să se ridice, câți dintre ei ar purta pijamale? Asta îmi spune că această persoană va face doar minimul”, a spus Daniel Perez, director de afaceri și recrutare tehnologică și digitală specializată la Michael Page, despre interviurile online.

Dacă ai participa fizic la un interviu, te-ai asigura că ești și prezentabil. Asta caută și un intervievator online.

Nerespectarea etichetei de mesagerie privată

Mesajele private ar trebui folosite ca ultimă soluție, deoarece uneori pot da o impresie proastă.

„E ca și cum ai spune ‘Am nevoie de ceva de la tine, am aplicat pentru această slujbă și acum o să te bombardez cu mesaje, deși nu am mai fost niciodată în contact până acum’”, a spus Aurora Pulido, un antrenor de dezvoltare profesională.

Cu toate acestea, CEO-ul institutului de talente TEKDI, Juan Merodio, a spus că ar putea fi o oportunitate de a vă arăta partea creativă.

„Dacă doriți să trimiteți un mesaj, creați un videoclip scurt de un minut în care vă prezentați și menționați numele receptorului, astfel încât să știe că este doar pentru ei. Este un joc de atenție: asta e ceea ce ești și asta încerci să obții”, a spus el.

Perez a avertizat că este important să nu te entuziasmezi prea mult. „Dacă ești un pic prea creativ, se poate dovedi nerealist”, a spus el.

Oferind răspunsuri de interviu incoerente

Există un număr nesfârșit de întrebări pe care le poate pune un intervievator, și poate fi dificil să găsești răspunsul corect.

Cu toate acestea, probabil că intervievatorul v-a căutat deja pe rețelele de socializare, deci este important să fiți consecvenți în brandingul personal.

Managerul de social media de la InfoJobs, Nilton Navarro, a declarat pentru sursa citată: Coerența dintre răspunsurile fiecăruia într-un interviu și postările de pe rețelele de socializare ar putea crește șansele de a vă asigura un loc de muncă cu până la 60%”.

„Primul interviu are loc pe rețelele de socializare. 55% dintre companii caută candidați pe rețelele de socializare înainte de a-i intervieva”, a spus el.

Folosind referințe neautentice sau nesincere

Dacă recrutorul vă descrie ca „promițător” sau „muncitor greu”, s-ar putea să nu vă fie de mare ajutor, deoarece alți candidați vor avea referințe foarte similare. Prin urmare, o anecdotă despre candidat sau o evaluare corectă a caracterului său, care subliniază unele dintre cele mai mari puncte forte și puncte slabe ale sale, ar putea fi, prin urmare, mult mai utilă.

Folosind biografia CV-ului pentru a-ți spune povestea vieții

Potrivit lui Juan Merodio, candidatul are doar 20 de secunde pentru a atrage atenția unui recrutor. Așadar, dacă biografia CV-ului este prea lungă, este posibil să nu fie citită.

Respectarea informațiilor strict relevante este foarte importantă

Candidatul poate folosi în continuare tehnici de povestire, atrăgând toate punctele cheie împreună și terminând cu o notă rapidă, cum ar fi „Trimiteți-mi un mesaj pe LinkedIn” sau „îmi puteți scrie la următoarea adresă de e-mail”.

Un CV mincinos

Informațiile irelevante ocupă spațiu inutil în CV. Greșelile de formatare sunt, de asemenea, lucruri care pot frustra recrutorii. Însă, a minți în CV este doar o rețetă pentru dezastru. „A minți într-un CV nu merită niciodată. Oricine o face, inclusiv directorii executivi, va fi concediat”, a spus Lazslo Bock, actual CEO al Humu, care anterior a petrecut 15 ani trecând prin CV-uri la Google.

CV-ul cu erori de ortografie

De la „identitate” în loc de „identificare”, de la „manger” în loc de „manager”, sunt lucruri enervante pentru recrutori. În zilele noastre, acestea sunt de neiertat, mai ales că sunt ușor de rectificat. „Un CV bun deschide multe uși. Știți cum să o faceți bine și să evitați greșelile de ortografie. Le văd în zilele noastre și este inexcusabil”, a mai spus Perez.

Cuvintele-cheie din CV

Majoritatea companiilor mari folosesc sisteme de urmărire pentru a trece prin CV-uri, scanându-le după cuvinte-cheie. Includerea lor în CV este, prin urmare, o etapă esențială pentru un interviu. Sunt importante pentru a fi incluse precum și orice abilități-cheie relevante pentru locul de muncă.

De ce ești cea mai bună persoană pentru această slujbă?

Antrenorul de dezvoltare profesională, Aurora Pulido, a declarat că viitorii candidați ar putea efectua o evaluare amănunțită a rolului lor, analizând punctele forte și punctele slabe ale acestuia și subliniind ce ar face pentru a-l schimba în primele 90 de zile de muncă.

Fără un obiectiv pe termen lung

Recrutorii nu vor doar să știe dacă sunteți exclus pentru rolul pentru care faceți un interviu. De asemenea, sunt dornici să afle despre obiectivele candidatului de dezvoltare a carierei și viziunea sa pe termen lung.

„Dorința de a învăța, de a crește și de a evolua este vitală pentru a evalua dacă aveți o viziune pe termen lung și un potențial de creștere în cadrul companiei”, a spus Nilton Navarro de la InfoJobs. „Deci, este ceva de reținut în etapa de recrutare”.