• Fondatorul Facebook e de părere că modul de lucru al angajaților se va schimba în următorii 5-10 ani
  • Mark Zuckerberg estimează că jumătate dintre angajați vor lucra de acasă, pentru că munca de la birou are limitările ei
  • Facebook are în prezent aproximativ 48.000 de angajați în toată lumea

Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul Facebook, estimează că în decurs de 10 ani piaţa muncii se va schimba. Aceasta schimbare se va vedea şi la Facebook, unde jumătate dintre angajaţi ar putea lucra de la distanţă. În perioada pandemiei, Facebook le-a permis angajaţilor să lucreze de la distanţă. La fel au făcut Twitter ori Spotify.

Mark Zuckerberg afirmă că aceasta muncă de la distanţă le va oferi oportunităţi oamenilor care nu locuiesc în proximitatea marilor metropole.

„Nu mi se pare prea bine să limităm angajarea doar pentru persoanele care locuiesc în proximitatea birourilor”, afirmă Mark Zuckerberg.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?
ZF: CREDIT FIX SAU DOBÂNDĂ. CE ALEGI?
UE INTERZICE TRANSBORDAREA GNL ÎN PORTURILE SALE
7/10 INVESTITORI SUNT ATRAȘI DE ROMÂNIA
CIOLACU VREA DATĂ PENTRU PREZIDENȚIALE

Spusele lui Zuckerberg vin după ce Jack Dorsey, rivalul de la Twitter, şi-a anunţat angajaţii că vor putea lucra de acasă pe perioadă nelimitată. O măsură similară privind lucrul „remote” au luat şi cei de la Spotify.

Cercetările realizate de Universitatea din Chicago arată că 37% dintre locurile de muncă din Statele Unite ale Americii pot fi efectuate şi remote. Procentul este chiar mai mare în Sillicon Valley – 51%.

Zuckerberg vrea să limiteze spaţiile de birouri pentru doar 25% dintre angajaţi, astfel ca o parte a acestora să lucreze de acasă, iar ceilalţi în ture.