• Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 900 de subiecți
  • Dacă ar avea destui bani, 34% dintre respondenți ar cumpăra o mașină hibrid
  • 64% dintre respondenți cred că România are o situație economică proastă

Mașinile electrice și hibrid au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Și românii au păreri din ce în ce mai bune despre ele. Economedia a realizat un studiu pe acest subiect.

Studiul arată că 88% dintre respondenți au o părere bună despre mașinile electrice, în timp ce doar 4% au o părere proastă. Când sunt luate și mai în amănunt, pe categorii de motoare, majoritatea preferă, însă, mașinile hibrid, pe locul 2 sunt cele electrice, pe 3 mașinile pe benzină, iar pe 4 cei care preferă motoarele diesel.

Cel mai probabil pentru că tot ei își dau seama cât de mari sunt problemele de mediu din jurul nostru. La întrebarea „În zona în care locuiți poluarea reprezintă o problemă?” 58% au răspuns că da, iar 71% au spus că încălzirea globală e un pericol real asupra modului nostru de viață.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Revoluția electrică vine chiar dacă suntem pregătiți sau nu. Tesla a ajuns la Timișoara și instalează primele stații încărcare rapidă din România.

Timişoara a fost primul oraş din Europa, cu străzi iluminate electric. Tot aici a circulat şi primul tramvai din ţara noastră. Iar acum, bifăm încă o premieră. Tesla deschide prima staţie de încărcare tot aici, la Timişoara. Lucrările sunt aproape gata, iar la final, staţia de încărcare rapidă va avea 6 prize.

Radu Benea, antreprenor: „Cu o infrastructură adecvată, numărul maşinilor electrice va creşte. Maşinile electrice sunt, clar, viitorul. O staţie de încărcare rapidă, pentru mai multe maşini, nu a existat, şi, într-adevăr, asta este un pas înainte.”