• Cel puțin 13 delfini au fost găsiți morți pe plaja din Mauritius
  • Decoperirea vine la mai bine de o lună de când un vas petrolier a eșuat, iar cantități imense de petrol au fost deversate în apă
  • Delifnii au murit fie din cauza petrolului deversat, fie din cauza deciziei autorităților de a scufunda a o parte a vasului, au spus experții

La mai bine de o lună de la accidentul din Mauritius, atunci când o navă petrolieră a provocat un adevărat dezastru ecologic, cel puțin 13 delfini au fost găsiți morți pe plajă, anunță BBC.

Delifnii au murit fie din cauza petrolului deversat, fie din cauza deciziei autorităților de a scufunda a o parte a vasului, au spus experții. Conform poliției, cadavrele au fost trimise specialiștilor pentru a se determina cauza exactă a morții.

Vestea i-a afectat pe localnici.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Faptul că am găsti atâția delfini morți pe plajă este unul dintre cele mai negre coșmaruri. Multe ONG-uri, pescari și experți au spus că scufundarea vasului în acea zonă nu este o idee bună, pentru că era ca un fel de casă pentru delfini, dar autoritățile au luat o decizie proastă din nou’, a spus Nitin Jeeha, localnic, pentru BBC.

„Probabil că scufundarea a deranjat mamiferele marine din habitatul lor natural. Vor fi efecte secundare, iar acesta este doar începutul”, a declarat Sunil Dowarkasing, oceanograf.

Greenpeace Africa a avertizat că mii de specii de animale sunt în pericol din cauza dezastrului ecologic, iar acest lucru va avea consecințe grave pentru economia din Mauritius.