• Dietele bogate în vitamine întineresc celulele din corp.
  • Zahărul îmbătrânește celule din corp.
  • Dietele sănătoase nu te mențin tânăr dacă consumi zahăr.

„Să rămâi mai tânăr, nu neapărat să slăbești”. Medicii au descoperit dietele care țin corpul departe de bătrânețe. Regula de aur – Fără Zahăr!

Secretul tinereții stă în dietele bogate în vitamine care te fac să pari mai tânăr pentru că reduc îmbătrânirea tuturor celulelor din corp, asta arată un studiu de la Universitatea din California. Totuși, același studiu a descoperit și că oricât de sănătos ai mânca, nu mai contează pentru tinerețe dacă pui și zahăr. Fiecare gram de zahăr pe care îl consumăm ne îmbătrânește celulele.

Pentru o viață cu celule tinere, cercetătorii recomandă dieta mediteraneană. Adică poți să pui pe masă multe legume și fructe, pește și fructe de mare și din când în când carne de pui și lactate. Și daca ai ales să mănânci la fel ca grecii, spaniolii sau italienii nu doar că o să pari mai tânăr, dar scapi și de stres. Dieta mediteraneană poate să te facă să percepi altfel nivelul de stres, arată un studiu de la Universitatea din New York. Adică, dieta iți face corpul să suporte mai mult stres decât înainte, iar asta te face să te simți mai relaxat.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Insulina revoluţionară

Vești bune de la cercetători primesc și persoanele care suferă de diabet. Americanii, australienii și chinezii au reușit să facă împreună o insulina care răspunde în timp real la modificarea nivelului de zahăr din corp. Adică, în loc ca pacienții să fie nevoiți să facă injecții cu insulina constant, aceștia pot face injecția o singură dată pe săptămâna. Insulina râmâne stocată în corp și e eliberată când nivelul de zahăr se schimbă.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat o insulină revoluţionară, care răspunde în timp real la modificarea nivelului de zahăr din sânge şi ar putea modifica tratamentul pentru milioane de persoane din întreaga lume care suferă de diabet de tip 1. Noul tip de insulină rămâne latentă în organism şi intră în acţiune doar atunci când este necesar. În viitor, pacienţii ar putea avea nevoie de insulină doar o dată pe săptămână, cred experţii.

Citește și