• Autoritățile responsabile cu fauna sălbatică din statul american Utah au găsit o metodă inedită pentru a repopula lacurile cu pești.
  • Aceștia aruncă peștii tineri, cu o lungime de 1 centimetru, din avioane.
  • Autoritățile explică că peștii care au dimensiuni atât de mici nu au de suferit în timpul căderii.

Pentru a menține constantă canitatea de pești în lacurile din zonele îndepărtate ale statului Utah, SUA, Divizia care se ocupă cu fana sălbatică a statului (DWR) a recurs la o abordare interesantă: populează apele cu pești pe care îi aruncă din avioane, relatează FOX13.

Autoritățile au oferit presei, marți, un videoclip în care se observă cum grupuri de pești tineri, cu o lungime de aproximativ un centimetru, sunt aruncați dintr-un avion într-un lac în zona orașului Bicknell din Utah. Cei de la DWR își propun să repopuleze lacurile din zona de sud a statului.

„Aerul încetinește căderea lor și cad lin ca frunzele. Căderea mai lentă permite peștilor să supraviețuiască. Dacă peștii ar fi mai mari, rata de supraviețuire nu ar fi la fel de mare. Ne asigurăm că folosim doar pești care variază de la 1 –3 centimetri lungime. Peștii sunt mai stresați atunci când sunt transportați pe sol, deoarece este dificil să-și mențină nivelul necesar de oxigen în tancuri mici pe distanțe atât de mari. (Lacurile din munți se află adesea la o distanță mare de șosele)”, au declarat reprezentanții DWR.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT