• Grecii antici au fost printre primii care au folosit mierea ca ingredient în produsele de înfrumusețare.
  • Timp de mii de ani, mierea grecească a fost colectată pentru gustul său delicios, dar și pentru proprietățile nutritive și vindecătoare, dovedind că oamenii au fost întotdeauna fermecați de această substanță dulce.
  • Mierea, care se află în dulapurile din bucătăria fiecăruia dintre noi, este plină de puteri secrete, care ajută la hrănirea corpului atât pe interior, cât și pe exterior.

Grecii antici au fost printre primii care au folosit mierea ca ingredient în produsele de înfrumusețare. Astăzi, mierea se găsește într-o gamă largă de produse, de la măști de față și șampon, la cremă de corp și multe altele.

Timp de mii de ani, mierea grecească a fost colectată pentru gustul său delicios, dar și pentru proprietățile nutritive și vindecătoare, dovedind că oamenii au fost întotdeauna fermecați de această substanță dulce.

În ciuda atractivității sale internaționale recente, mierea grecească a fost mult timp considerată cea mai bună din lume, chiar și în antichitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Acest ingredient, care se află în dulapurile din bucătăria fiecăruia dintre noi, este plin de puteri secrete, care ajută la hrănirea corpului atât pe interior, cât și pe exterior.

Mierea grecească, folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibiotice

În antichitate, grecii o aplicau pe răni pentru a preveni inflamațiile și infecțiile. În prezent, mierea este folosită pentru a combate erupțiile, pentru a vindeca acneea și pentru a preveni infecțiile care pot provoca cicatrici pe față.

Tot ce trebuie să faci pentru o remediere rapidă a acneei este să aplici puțină miere direct pe zona afectată, să o lași să acționeze timp de aproximativ zece până la cincisprezece minute și apoi să o clătești.

Puteți face împachetări pentru față, creme și loțiuni folosind acest umectant natural. De asemenea, mierea amestecată cu uleiul de măsline, lapte sau ierburi precum levănțică, cimbru ori eucalipt, se transformă într-un produs ideal pentru exfoliere, care lasă pielea strălucitoare.

Pentru a crea o mască de față hidratantă din miere grecească, tot ce trebuie să faci este să distribui puțină miere direct pe față și să o lași să acționeze timp de până la douăzeci de minute înainte de a o clăti.

Efectele umectanților și emolienților naturali din miere vor crește conținutul de apă și vor reduce uscăciunea feței.

Beneficii anti-îmbătrânire

Proprietățile naturale de vindecare ale mierii, în special pentru vindecarea rănilor și formarea colagenului, o fac remediul ideal împotriva îmbătrânirii.

Enzimele din miere sunt excelente pentru o exfoliere naturală și delicată a feței. Mierea poate fi aplicată direct pe liniile fine ale ridurilor.

Ingredientul se aplică prin mișcări circulare și se lasă să acționeze timp de aproximativ un minut, apoi se clătește cu apă.

De asemenea, s-a raportat că mierea tratează eczema, psoriazisul și mătreața.

De fapt, Hipocrate a prescris mierea ca remediu medicinal, nu numai pentru răceli și boli, ci și pentru ritualurile de înfrumusețe, cum ar fi prevenirea și tratarea cicatricilor, dar și pentru tratamentele împotriva mătreții și calviției.

Pentru un păr moale și plin de viață, se amestecă un sfert de cană de miere organică cu o cantitate suficientă de apă pentru a o subția, aducând compoziția la consistența unui șampon.

Acest amestec se poate aplica pe părul umed, la fel ca șamponul, dar trebuie lăsat timp de aproximativ 30 de minute. La final, se clătește bine. Folosit de două ori pe săptămână, amestecul promite că va aduce rezultate garantate.