• Un festival cu tauri organizat în Spania a stârnit revolta activiştilor pentru drepturile animalelor, care au cerut interzicerea acestuia.
  • Animalul rămâne de obicei în viaţă la sfârşitul festivalului, însă anul acesta taurul a murit, potrivit organizatorilor.
  • Partidul pentru apărarea drepturilor animalelor PACMA a declarat că are în vedere o acţiune în justiţie împotriva organizatorilor festivalului şi a repetat cererea sa de interzicere a festivalului.

Un festival cu tauri organizat în Spania, în timpul căruia bile de gudron în flăcări sunt ataşate de coarnele taurilor, a stârnit revolta activiştilor pentru drepturile animalelor, care au cerut interzicerea acestuia, potrivit RFI.

Animalul rămâne de obicei în viaţă la sfârşitul festivalului, însă anul acesta taurul a murit, potrivit organizatorilor.

Partidul pentru apărarea drepturilor animalelor PACMA a declarat că are în vedere o acţiune în justiţie împotriva organizatorilor festivalului şi a repetat cererea sa de interzicere a festivalului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Această tradiţie grotescă continuă să fie sărbătorită chiar dacă nu mai suntem în epoca de piatră” , au scris ei pe Twitter.

Festivalul a fost organizat şi anul acesta. Sâmbătă, chiar înainte de miezul nopţii, bărbaţi îmbrăcaţi în haine gri au târât taurul într-o arenă improvizată, amenajată în piaţa acestui sat cu aproximativ 650 de locuitori.

Ei au legat apoi taurul de un stâlp de lemn, astfel încât să poată ataşa de coarnele animalului două bile de gudron, un material extrem de inflamabil.

În acelaşi timp, un alt bărbat a tras de coada animalului pentru a-l ţine nemişcat, apoi taurul a fost mânjit cu noroi pe spate şi pe cap pentru a-l proteja de flăcări, înainte ca bilele să fie incendiate.

Eliberat într-o arenă cu solul acoperit cu nisip, sub uralele spectatorilor, animalul scutură din cap pentru a încerca să scape de aceste mingi de foc, în timp ce mai mulţi bărbaţi intră în arenă şi se apropie de animal pentru a se feri din calea lui, în timp ce alţii agită o pelerină în faţa taurului.

După 20 de minute, torţele se sting în cele din urmă de la sine, iar taurul, epuizat, se prăbuşeşte înainte de a fi târât afară din arenă.

Alţi activişti pentru drepturile animalelor, printre care şi Jaime Posada, de la filiala spaniolă a mişcării pentru drepturile animalelor Anima Naturalis, au cerut, de asemenea, interzicerea unor astfel de evenimente şi au subliniat tratamentul suferit de taur chiar înainte de a intra în arenă.

El este închis ore întregi într-o încăpere înghesuită unde nu se poate mişca, abia se poate ridica în picioare, aşa că animalul este deja stresat” , a declarat el pentru AFPTV.