„Miracolul“ din Coreea de Nord. Niciun caz de Covid-19, sute de mii de infectări în țările vecine

  • Greu de crezut sau nu, încă sunt ţări care nu au raportat nici măcar un caz de coronavirus
  • 34 de ţări de pe mapamond au doar un singur caz, în ciuda milioanelor de oameni infectați
  • Îți prezint ţările care, aparent, arată că au reuşit să scape în fața epidemiei

Dacă te înfioară gândul că pe 20 aprilie, 213 de ţări şi teritorii din cele 247 recunoscute de Organizaţia Naţiunilor Unite au văzut cel puţin un caz de Covid-19 și s-au înregistrat decese în cel puţin 162 dintre ele, ar putea să te liniștească faptul că încă există locuri de pe planetă care nu au raportat nici măcar un caz de coronavirus.

Totuși, ar trebui să ținem cont că doar pentru că o naţiune nu a raportat o infecţie nu înseamnă neapărat că nu au existat cazuri. Ţări ca Lesoto, Comore, Tadjikistan, Turkmenistan şi mici naţiuni insulare îndepărtate din Pacific, cum ar fi Nauru, Kiribati şi Insulele Solomon, însă, nu au raportat cazuri de coronavirus.

De exemplu, Coreea de Nord nu a raportat cazuri de coronavirus, deși are graniţă cu China, Rusia şi Coreea de Sud, ţări care se confruntă cu un număr ridicat de infectări. Asta duce cu gândul la faptul că virusul este posibil să fi ajuns, dar situaţia internă este secret de stat.

Doar cinci ţări şi teritorii au reuşit să scape de coronavirus după ce au raportat cazuri: Anguila, Groenlanda, insulele din Caraibe, Saint Barthélemy şi Santa Lucia. Niciunul nu a raportat decese sau nu a declarat infecţii active în prezent, iar cazurile anterioare s-au recuperat complet.