• Îngrijitorii de la grădina zoologică consideră că au rezolvat în sfârșit misterul unei maimuțe care a rămas însărcinată deși trăia singură.
  • Deși unii dintre vecinii gibonului cu mâini albe sunt masculi, cuștile lor au bare mari de sârmă de protecție între ele.
  • Dar, în cele din urmă, după aproximativ 24 de luni de întrebări, îngrijitorii grădinii zoologice din Nagasaki au reușit să afle cu ajutorul unui test ADN.

Îngrijitorii de la grădina zoologică consideră că au rezolvat în sfârșit misterul unei maimuțe care a rămas însărcinată deși trăia singură. Momo, un gibon în vârstă de 12 ani, i-a făcut pe îngrijitorii grădinii zoologice din Japonia să rămână uimiți în ultimii doi ani, deoarece a trăit singură și nu a avut niciodată un companion.

Deși unii dintre vecinii gibonului cu mâini albe sunt masculi, cuștile lor au bare mari de sârmă de protecție între ele. Cu toate acestea, ea a dat naștere unui gibon negru cu mâini albe în 2021, iar îngrijitorii grădinii zoologice nu au reușit să își dea seama cum a făcut acest lucru. Dar, în cele din urmă, după aproximativ 24 de luni de întrebări, îngrijitorii grădinii zoologice din Nagasaki au reușit să afle cu ajutorul unui test ADN.

Aceștia au apelat la un cercetător care a analizat scaunul lui Momo pentru a afla ce ADN era implicat. De asemenea, au luat din patru candidați principali care ar fi putut fi tatăl, ajungând în cele din urmă la o concluzie. Mândrul tată este, de fapt, Itoh, un gibon agil în vârstă de 34 de ani.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vorbind pentru Vice World News, administratorul grădinii zoologice, Jun Yamano, a declarat: Ne-a luat doi ani să ne dăm seama pentru că nu ne-am putut apropia suficient de mult pentru a colecta mostre – era foarte protectoare cu copilul ei”.

Yamano consideră că punctul de contact este o gaură în perete, cu un diametru de nouă milimetri, dar nu au nicio dovadă concretă în acest sens. Yamano a adăugat: Credem că este foarte probabil ca într-una din zilele în care Itoh a fost în spațiul expozițional, ei să fi copulat printr-o gaură”.

Grădina zoologică speră acum că Momo și Itoh se vor putea muta împreună. Mai întâi trebuie să se obișnuiască unul cu celălalt. Dar să sperăm că vor trăi împreună ca o familie”.