• Un adolescent afro-american a fost înconjurat de mai mulți polițiști înarmați
  • Mama băiatului a filmat momentul, iar apoi a postat videoul în mediul online
  • Polițiștii au crezut că adolescentul este suspectul, deși chiar el sunase la 911

Mai mulți agenți de poliție din California au fost filmați în timp ce aveau armele îndreptate către trei adolescenți afro-americani, care ar fi fost amenințați de un om al străzii, scrie The Independent.

Mama unuia dintre adolescenții din video, Tammi Collins, a publicat filmarea de 11 minute pe contul ei de Instagram. Tammi a scris în descrierea videoului: „Am vrut să vă arăt ce i s-a întâmplat fiului meu ieri, când era cu câțiva prieteni la o stație de autobuz, se îndreptau spre casă“. Ea a adăugat: „El a fost atacat de un domn (om fără adăpost) care s-a apropiat de ei și a încercat să le ia lucrurile“.

Tammi Collins a povestit că bărbatul a scos un cuțit și a devenit agresiv, iar adolescenții au încercat să se apere folosindu-și skateboard-urile, pentru a se asigura că păstrează o distanță sigură. Ea a mai spus că martorii au făcut mai multe apeluri la poliție, dar că unul dintre apelanți le-a spus autorităților că „doi băieți negri au atacat un bărbat fără adăpost“.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În înregistrarea video poți vedea cum doi polițiști aveau pistoalele îndreptate către băiat, iar între timp, într-un minut, un alt polițist a sosit și a scos ceea ce părea a fi o pușcă semiautomatică și a arătat-o spre el în timp ce adolescentul ținea mâinile în aer. După două minute, unul din adolescenți a fost încătușat de un agent al poliției, în timp ce colegul său îl amenința pe băiat cu pistolul din spate.