• O explozie puternică s-a produs în oraşul libanez Beirut
  • Deflagraţia a avut loc în zona portuară a capitalei Libanului
  • Surse militare: Explozia este accidentală, nu este vorba de vreun atac

Guvernatorul Beirutului a început să plângă în timp ce vorbea cu o jurnalistă despre explozie

Guvernatorul Marwan Abboud a spus că scena i-a amintit de bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki: „În viața mea nu am văzut așa ceva. E o catastrofă națională”

Cum arată portul din Beirut, înainte și după explozie

Sunt 30 de morți și cel puțin 3.000 de răniți în urma exploziilor

Ministrul sănătății din Liban a confirmat 30 de decese în urma exploziilor din Beirut, alte câteva mii de persoane sunt rănite. Exploziile sunt în curs de investigare, rapoartele preliminare arată o legătură dintre articolele pirotehnice și produsele chimice depozitate.

Șeful Crucii Roșii din Liban spune că numărul răniților e în jur de 2.200, avertizând că această cifră ar putea să crească.

Explozia din Beirut prin ochii unui martor: „E ca o apocalipsă”

Bachar Ghattas a descris scenele cumplite din capitala libaneză în urma exploziei: „E ca o apocalipsă”.

„Puteți vedea oameni răniți pe străzile din Beirut, sunt cioburi de sticlă peste tot, mașini distruse, e ca o apocalipsă. Este foarte, foarte înspăimântător ceea ce se întâmplă acum, oamenii sunt speriați. Serviciile de urgență sunt copleșite de numărul de pacienți. Portul Beirut este complet distrus în urma exploziei. Nu mai avem port!”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Cel puțin 400 de persoane au fost rănite. Presa locală a publicat imagini cu persoane prinse sub dărâmături

Cel puțin 400 de persoane a fost rănite în urma exploziei, a declarat pentru CNN o asistentă medicală. Crucea Roșie din Liban, oficialii din sănătate și politicienii au chemat oamenii să doneze sânge pentru a ajuta răniții.

Mai multe clădiri au fost afectate, dintre care și Palatul Prezidențial

Explozia care a zguduit, marți, Beirutul a provocat pagube considerabile Palatului Prezidențial din Baabda, reședința oficială a președintelui libanez, potrivit presei de stat libaneze. Explozia a spulberat geamurile și ușile clădirii.

Aproape toate vitrinele magazinelor din cartierele Hamra, Badaro și Hazmieh au fost sparte, la fel ca și geamurile mașinilor.

Mai multe explozii violente au avut lor în capitala libaneză Beirut, în zona portului. Una dintre ele chiar lângă reşedinţa fostului premier Saad Hariri. Zeci de oameni au fost răniţi, potrivit Crucii Roşii din Liban. Deocamdată, nu se ştie cauza. Presa scrie însă că deflagraţiile ar fi rezultatul unui incident în portul Beirut. Explozia ar fi avut loc la o instalaţie de stocare a petrolului. Autorităţile nu au anunţat nimic până în acest moment. Te avertizez, imaginile sunt greu de privit.

O explozie puternică a avut loc, marţi după-amiază, în capitala Libanului, Beirut, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul Al Arabiya şi de Agenţia France-Presse.

Deflagraţia s-a produs în zona portuară Karantina din Beirut. Explozia a provocat daune materiale importante. Nu există informaţii despre eventuale victime.

Potrivit unor surse militare citate de presa libaneză, deflagraţia este rezultatul unui accident, nu a unui atac. „Potrivit informaţiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist”, anunţă grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizaţiei şiite Hezbollah.

Conform postului tv Al-Manar, explozia a avut loc în zona 12 a Portului Beirut, într-un depozit în care erau stocate substanţe exploziv.