• Oamenii de știință subliniază că această popularitate a bărbaților inteligenți în rândul femeilor din ultima vreme se datorează naturii lor.
  • Este chiar mai bine pentru o femeie dacă bărbatul de lângă ea este mai deștept.
  • Prin urmare, dacă o femeie este atrasă de bărbați neobișnuit de inteligenți, deși nu sunt atât de atrăgători în aparență – acest lucru este normal.

Ce ar putea fi mai sexy la tipul de bărbați cu un intelect superior? 

Recunosc cu ușurință că un bărbat urât, dar foarte inteligent, este mult mai sexy decât unul cu mușchi umflați și încredere în sine”, subliniază Gigi Engle, expert în relații romantice, într-un interviu acordat unei publicații americane.

Cele mai multe femei pe care le sfătuiesc îmi spun că atunci când un bărbat le trimite un mesaj intelectual. Și aceasta nu este deloc o glumă. Când văd în mijloacele de transport în comun o persoană care citește o carte și nu se joacă pe telefonul mobil, nu observ nimic altceva. Unele dintre aceste femei îmi spun chiar că își permit să se așeze mai aproape de acest bărbat sensibil”, continuă ea.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Noi, femeile, adorăm bărbații inteligenți. Și ne deranjează foarte tare faptul că multe dintre noi suntem complexate din cauza aspectului nu ideal””, adaugă expertul în relații romantice.

Generația Y – aceasta este generația tocilarilor”

Și pentru cei mai buni dintre ei chiar au inventat un termen – sapiosexuali. Iar majoritatea femeilor moderne, conform datelor psihologilor și experților în relații de familie, sunt cel mai mult atrase tocmai de astfel de bărbați. Sapiosexual” – acesta este cel care crede că intelectul este mai important decât toate celelalte calități și merite. Bărbații sapiosexuali posedă o minte curioasă și perspicace, adoră să filozofeze după sex. Și o pot face timp de câteva ore în brațele femeii iubite.

Oamenii de știință subliniază că această popularitate a bărbaților inteligenți în rândul femeilor din ultima vreme se datorează naturii lor. Ele sunt programate să caute un partener care să fie cel puțin la nivelul lor intelectual. Este chiar mai bine pentru o femeie dacă bărbatul de lângă ea este mai deștept. Iată ce spune Diana Rebb, doctor în filosofie și psihologie transpersonală, despre acest lucru: Creierul este cel mai mare organ sexual. Sapiosexualii sunt oameni care nu se incită niciodată la vederea prostănacilor. Pentru flirt au nevoie de un interlocutor inteligent și ironic.” Rebb continuă: Ca preludiu, sapiosexualii pot folosi discuții filozofice, politice sau psihologice. Pentru că asta le ocupă creierul tot timpul.”

Prin urmare, dacă o femeie este atrasă de bărbați neobișnuit de inteligenți, deși nu sunt atât de atrăgători în aparență – acest lucru este normal. Cu toate acestea, este mult mai plăcut să aibă lângă ea un bărbat care este capabil să întrețină o conversație interesantă. Și chiar mai bine să poată să îți schimbe punctul de vedere. În cele din urmă, câteva motive biologice pentru dragostea universală a femeilor pentru bărbații inteligenți.

Inițial, oamenii de știință au prelevat probe de material seminal de la 400 de membri ai sexului puternic, apoi le-au cerut să dea un test de inteligență. S-a dovedit că spermatozoizii erau mai activi la acei bărbați cu un IQ mai ridicat. Așadar, din punct de vedere biologic, adică al instinctelor noastre ascunse, alegerea unui bărbat inteligent înseamnă și o probabilitate mai mare de a concepe un copil.

Inteligența ridicată este egală cu apetitul sexual ridicat. Un studiu comandat de producătorul de jucării sexuale LoveHoney a descoperit o legătură directă între nivelul ridicat de IQ și libido. Rezultatele acestui studiu au fost publicate de publicația de autoritate Medical Daily.