• Mai mult de 20.000 de persoane vor să fie infectate cu noul coronavirus
  • Oamenii, majoritatea tineri, vor să ajute la apariția unui vaccin împotriva virusului
  • „1 Day Sooner“ este proiectul online în care voluntarii pot bifa dacă sunt interesaţi să fie contaminaţi cu noul virus

Până la momentul scrierii articolului, 20.443 de oameni, majoritatea tineri, din 102 ţări diferite, sunt dispuși să fie infectați cu Covid-19 pentru a face cât mai repede posibilă apariţia unui vaccin care să neutralizeze virusul.

Asta, prin intermediul unei campanii online controverate, care se numeşte „1 Day Sooner“, în cadrul căreia a fost făcut un site în care voluntarii pot bifa dacă sunt intresaţi să fie contaminaţi.

„Studiile provocărilor umane expun în mod deliberat participanţii la infecţie, pentru a studia bolile şi pentru a testa vaccinurile sau tratamentele. Au fost utilizate pentru gripă, malarie, tifoid, febră dengue şi holeră. Cercetătorii explorează dacă studiile provocării umane ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19, salvând mii sau chiar milioane de vieţi“, se arată pe site.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

CNN scrie că aproximativ 100 de voluntari vor fi expuşi în mod direct virusului, din toți cei care s-au înscris. Dacă te întrebi care va fi procedura, infecţia s-ar putea realiza prin picături pentru nas. Eşantionarea candidaţilor se va face pe baza unui sondaj de opinie cu întrebări referitoare la starea medicală a voluntarilor.

Sursă foto: Profimedia