Motivul uimitor pentru care peste 20.000 de oameni vor să fie infectați cu Covid-19

Până la momentul scrierii articolului, 20.443 de oameni, majoritatea tineri, din 102 ţări diferite, sunt dispuși să fie infectați cu Covid-19 pentru a face cât mai repede posibilă apariţia unui vaccin care să neutralizeze virusul.

Asta, prin intermediul unei campanii online controverate, care se numeşte „1 Day Sooner“, în cadrul căreia a fost făcut un site în care voluntarii pot bifa dacă sunt intresaţi să fie contaminaţi.

„Studiile provocărilor umane expun în mod deliberat participanţii la infecţie, pentru a studia bolile şi pentru a testa vaccinurile sau tratamentele. Au fost utilizate pentru gripă, malarie, tifoid, febră dengue şi holeră. Cercetătorii explorează dacă studiile provocării umane ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19, salvând mii sau chiar milioane de vieţi“, se arată pe site.

CNN scrie că aproximativ 100 de voluntari vor fi expuşi în mod direct virusului, din toți cei care s-au înscris. Dacă te întrebi care va fi procedura, infecţia s-ar putea realiza prin picături pentru nas. Eşantionarea candidaţilor se va face pe baza unui sondaj de opinie cu întrebări referitoare la starea medicală a voluntarilor.

Sursă foto: Profimedia

Exit mobile version