• Mudi, ghid turistic în Zanzibar, a învățat românește online în pandemie
  • El predă acum limba română altor 10 tineri din Zanzibar
  • Mudi își dorește să vină în România și să meargă la munte

Am o poveste exotică pentru tine, din Zanzibar, despre un om ambițios care s-a reinventat. Mudi are 22 de ani, este ghid turistic pe o insulă și vorbește perfect românește.

A învățat limba română pe internet, în 6 luni, cât timp pandemia i-a pus activitatea pe pauză.

Acum tot mai mulți turiști români apelează la serviciile lui. Și pentru că merge treaba, a vrut să-i ajute și pe alți ghizi turistici să ne învețe limba. Sunt 10 la număr și face ore cu ei de 3 ori pe săptămână.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

A fost o perioadă dificilă pentru mine și pentru toți ghizii. Nu au fost turiști. Ca să am din ce trăi am lucrat în piață, unde lucrează și tatăl meu. A fost frumos pentru mine, fără pandemie nu aș fi învățat limba română”, a povestit Mudi, pentru Aleph News.

Mudi mai are patru frați. Pentru familia lui contează fiecare ban pe care îl câștigă. Guvernul din Zanzibar nu l-a ajutat nici pe el, dar nici pe proprietarii care au hoteluri.

Mudi își dorește mult să ajungă în România.

La munte și am vrut zăpadă. Căldură am în Zanzibar, dar vreau munte și zăpadă, să fac ski. Am văzut la televizor, e ceva frumos pentru mine”, a spus Mudi.

Ana și Flavia au fost în ianuarie în Zanzibar. Au mers peste tot cu Mudi și îți spun ce le-a impresionat.

„El vrea să-și depășească condiția, nu se limitează la a fi sărac ți atât. Dacă lor le moare turismul nu mai au din ce trăi. Ei mănâncă toată ziua, dimineața, prânz și seara orez. Și acets orez îl mănâncă în zilele în care au ce pune pe masa”, a spus Ana Maria Sântimbrean, turistă.

Învață, știe imnul României pe de rost. Știe vedete din România. E foarte pasionat de țara noastră”, a spus Flavia Susanu, turistă.