Muncitori din Austria, umiliți la sosirea acasă: Am plătit să fac test și acum mă bagă în carantină

Sursa foto: RAUL STEF / MEDIAFAX FOTO
  • Câțiva muncitori sezonieri din Austria au fost umiliți la întoarcerea acasă
  • Cu toate că au fost testaţi negativ în Austria, nu le-au fost recunoscute testele şi și au fost băgați direct în carantină
  • Oamenii se plâng că, după ce că au plătit să facă testul, acum trebuie să stea izolați

Muncitorii sezonieri care s-au întors în această dimineaţă din Austria au avut parte de o surpriză. Cu toate că au fost testaţi negativ în Austria, reprezentaţii DSP Timiş nu le-au recunoscut testele şi i-au băgat direct în carantină. Astfel, 48 de muncitori sezionieri au fost îmbarcaţi în două autocare şi transportaţi în carantină pentru 14 zile.

Uite ce spune un bărbat: „Am sunat la DSP aici la DSP Timiş şi mi-au spus că este valabil 72 de ore. Eu l-am făcut ieri, în data de 12, da? Am plătit 140 de euro şi acum îmi spune carantină. Pentru ce?“.

Nu ştie stânga ce face dreapta, spune un muncitor. „Venim în România cu nervii la pământ de acolo, ne trezim că ne ia ca pe nişte… aşa, mergeţi în carantină de ce? Faceţi-mi testul, eu îl plătesc“, a mărturisit un alt muncitor.

Mihaela Valcovici, director DSP – Timiş, explică: „Din păcate există legislaţie şi cred că din punct de vedere medical te poţi pozitiva şi în a patra zi şi în a şaptea zi. Noi doar respectăm legislaţia în vigoare“.