- Corporatiştii fug de jungla urbană şi caută soluţii pentru mutarea la ţară
- Cei care fac pasul mutării sunt în special cei care pot lucra de acasă
- Corporatiştii au luat această decizie în urma restricţiilor cauzate de pandemie
Munca de acasă pe o perioadă mai lungă de timp într-un apartament nu este pe placul corporatiştilor care au copii. Dacă unii dintre ei îşi cumpără locuinţe în Apuseni şi se mută cu familia, alţii caută soluţii de evadare mai aproape de Bucureşti.
Advertisment
Bianca Alecu face parte din corporatiştii care au ales să părăsească jungla urbană. S-a mutat din Capitală în martie, într-un sat de lângă Alexandria, împreună cu soţul ei şi cu fetiţa de patru ani. Tendinţa de a migra de la oraş la ţară nu este nouă, pentru că anual 100 de mii de români făceau asta şi înainte de coronavirus, însă până acum nu se mutau la sat românii cu venituri peste medie.
Bianca Alecu, angajat într-o multinaţională din Bucureşti: „Aveam de ales între a sta doi adulţi şi un copil de aproape 4 ani în 70 de metri pătraţi şi să şi lucrăm amândoi în perioada asta şi de a merge într-o casă, cu mult mai multe camere, cu grădină, cu posibilitatea de a ieşi afară”.
Recomandări
„Dimineaţa, dacă reuşim să ne trezim suficient de devreme mergem şi ne bem cafeaua afară pe balansoar. E ceva idilic în momentul în care reuşeşti să le pui pe toate la punct şi chiar să te bucuri de statul la ţară“, povestește ea.
Uite ce spune Bogdan Iancu, antropolog: „Sunt oameni care au constatat că e foarte greu să acomodeze serviciile desfăşurate în regim de telemuncă cu perioada în care copiii trebuie să participe la ore, la cursuri desfăşurate tot online. Copiii trebuie să se joace, spaţiile sunt restrânse în apartamente, de multe ori sunt foarte fluide şi asta produce pentru unii dintre aceşti oameni o mare frustrare. Asta a însemnat apariţia unui fenomen-mutatul la ţară sau în periferiile unor oraşe mai mici“.
- Ion Cristoiu: Ăsta da coşmar: Mineriada din ianuarie 1991
- STUDIU. O echipă de cercetători a realizat prima comunicare bidirecțională între participanți în timpul visării lucide
- STUDIU. Tinerii australieni iau sfaturi sexuale de pe TikTok
- Noul trend din avion: Pasagerii își fac rutina de skin care în timpul zborului
- Un cuplu din India a obținut dreptul să folosească sperma fiului lor decedat, pentru a procrea un urmaș
Partenerii noștri