• Studiile arată că fructele şi legumele cresc mai repede, dacă au muzică
  • Liviu le-a pus roşiilor muzică clasică şi a observat cum cresc de la o zi la alta
  • Liviu Baltă a apelat la această soluţie, ca să poată să acopere cererea

Muzica nu doar alină suflete, ci face şi fructele sau legumele să crească. La o fermă organică din Cluj, Liviu Baltă a găsit soluţia ca să îşi mulţumească clienţii nerăbdători.

A investit 2.000 de euro în sonorizare şi a pus muzică clasică în seră. Așa a reușit să livreze clienților roșii bio și proaspete, încă de la începutul lunii.

“Aşa cum animalele simt şi aud muzica şi plantele simt şi aud muzica la fel ca şi oamenii. Pentru ele se creează o stare de relaxare. Anul acesta comparativ cu ultimii şase ani am ieşit cel mai devreme cu roşiile la vânzare pentru că la începutul lunii iunie au fost coapte”, spune Liviu Baltă, administratorul Colina Farms.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De legumele proaspete se bucură, în primul rând, clienții: “Sunt foarte impresionat de calitatea şi gustul pe care îl au aceste legume şi apreciez mult şi aceste roşii. Am venit să mai iau suplimentar şi morcovi, ridichi, leuştean. Dincolo de faptul că sunt bio sunt şi foarte proaspete”.

Un studiu realizat de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău arată că 15 minute pe zi de muzică ajută plantele să se dezvolte.