• Muzica le stimulează memoria pacienților care suferă de Alzheimer.
  • Când aud muzica, bolnavilor de Alzheimer le revine o parte din memorie.
  • Un bărbat în vârstă de 74 de ani, bolnav de Alzheimer, uită de boală de fiecare dată când aude muzica preferată.

Avem o dovadă-n plus că muzica are puteri vindecătoare. Un bărbat în vârstă de 74 de ani, bolnav de Alzheimer, uită de boală de fiecare dată când aude muzica preferată.

Eddie O’Brien a fost diagnosticat cu Alzheimer în urmă cu trei ani, când au început să se manifeste primele semne ale bolii: bărbatul uita des numele apropiaților și se pierdea în drum spre casă.

Boala a evoluat rapid, iar acum abia mai poate comunica cu cei dragi. Fiica lui, care lucrează ca asistent pentru bătrâni, a găsit însă o cale prin care să-l aducă înapoi la viață: îi pune, la căști, piesele lui favorite din tinerețe.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mare fan Elvis, bătrânul își amintește până și mișcările de dans imediat ce aude primele acorduri. Deși grav bolnav, încă mai merge în PUB-ul din localitate în fiecare zi de luni ca să asculte muzică și invită pe toată lumea la dans.

Același tratament minune a funcționat și la o fostă mare balerină din New York-ul aniilor ’60. Pacienta cu Alzheimer intra imediat în rolul ei din Lacul Lebedelor” când auzea muzica lui Ceaikovski.