• Părinții care nu au prins loc la grădiniță sau creșă pentru odraslele lor, vor primi bani de la primărie pentru a angaja bone.
  • Ideea vine de la primăria Iași, iar proiectul va fi votat în sedinţa de Consiliu Local.
  • Părinții vor primi între 250-750 de lei.

Copilul tău nu a prins un loc la grădiniţă sau la creşă? Primăria Iaşi pune la la cale un proiect prin care părinţii care nu au cu cine să-și lase copiii vor primi un ajutor financiar, pentru a angaja o bonă. Proiectul urmează să fie votat în şedinţa de Consiliu Local, iar dacă va trece acestea sunt regulile.

Dacă vrei să primeşti ajutor financiar, nu trebuie să ai copilul înscris la creşă sau grădiniţă. Apoi în funcţie de venitul tău, vei primi între 250 şi 710 lei, de copil pe lună. Programul se încheie cand cel mic împlineşte 6 ani.

În municipiul Iaşi sunt peste 18 mii de copii, pentru care există 4000 de locuri în grădiniţe si 950 în creşe. Ajutorul urmează să fie dat în baza unei legi, care va intra în vigoare la sfârşitul lunii. Prin urmare, initiativă poate fi împlementată de orice primărie din ţară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Condiţiile sunt simple: să nu ai copilul înscris la gradiniţă sau creşă şi să nu aibă mai mult de 6 ani. În funcţie de venit, părinţii vor primi între 250 si 710 lei pe lună, pentru fiecare copil. Deşi ajutorul este mic, multe mămici care nu au cu cine lăsa copilul se bazează pe el.