Nadia Comăneci împlinește azi 60 de ani. Gimnasta a fost decorată de președinte cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer

  • Cea mai mare gimnastă a României, Nadia Comăneci, împlineşte anul acesta, pe 12 noiembrie, frumoasa vârstă de 60 de ani.
  • Ea a rămas în memoria sportului mondial ca fiind prima gimnastă din lume care a primit nota zece la un concurs internaţional de gimnastică.

Campioana deţinătoare a 5 medalii de aur olimpice, 2 de aur mondiale şi nouă de aur europene, a fost felicitată vineri de Federaţia Română de Gimnastică, printr-o postare în mediile sociale:

„A trecut peste ani, cu aceeaşi uşurinţă cu care, în 1976, la Montreal impresiona o lume întreagă! Este unică, strălucitoare, desăvârşită, este Ea, NADIA! Îşi aniversează astăzi ziua de naştere şi lumea gimnasticii româneşti îi urează la unison, La mulţi ani!

În semn de respect față de activitatea gimnastei, președintele Klaus Iohannis i-a oferit Nadiei Comăneci, în ziua în care aniversează 60 de ani, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 noiembrie 2021, decretul de decorare a doamnei Nadia Comăneci. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, a transmis, vineri, administrația prezidențială.

Legenda sportului românesc s-a născută la Oneşti, dar e stabilită în SUA, la Norman (Oklahoma), după ce a reuşit să fugă din România, în timpul regimului comunist.

Cea poreclită „Zeiţa de la Montreal” evită ieşirile în lume, în această perioadă plină de restricţii determinate de pandemia de Covid-19.

Nadia Comăneci s-a vaccinat, la fel soţul Bart şi fiul Dylan, şi a „fentat” infectarea. Nu duce dorul bunătăţilor de acasă. Mama ei, Ştefania, stabilită în Bucureşti, a avut grijă să-i trimită zacuscă.

Nadia Comăneci a mărturisit că deţine toate medaliile cucerite în carieră, inclusiv titlurile din perioada comunistă, precum cel de erou al muncii socialiste, într-un seif depus într-o bancă din SUA.

Nadia va rămâne definitiv în istoria gimnasticii pentru acel „Perfect 10”, notă primită la Olimpiada de la Montreal, din 1976, pe când avea doar 14 ani. Minunea reuşită de româncă a inspirat generaţii întregi, din toate domeniile.

Recent, cântăreaţa Celine Dion a mărturisit că este mare fan Comăneci. De asemenea, este ştiut că Michelle Omaba, soţia fostului preşedinte american, a recunoscut că s-a îndrăgostit de gimnastică după ce a văzut-o pe Nadia.